Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αμαξίδια θαλάσσης για ΑμΕΑ στην Παλαιοκαστρίτσα, σειρά έχουν οι Μπενίτσες

Seatrack
15 Ιουλίου 2021 / 09:55

Τα αμαξίδια βοηθούν τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα, κάτι που πολλούς θεωρείται αυτονόητο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, προστέθηκε από χθες στις φιλικές προς τους ΑμΕΑ παραλίες, με την τοποθέτηση αναπηρικών αμαξιδίων θαλάσσης. Τα αμαξίδια βοηθούν τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα, κάτι που πολλούς θεωρείται αυτονόητο.
Για την υποβοήθηση του αμαξιδίου κατασκευάστηκε επιπλέον ξύλινη ράμπα με κάγκελα σε συνεργασία με επαγγελματία της περιοχής.

ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας ενημέρωσε για την τοποθέτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων θαλάσσης στην Παλαιοκαστρίτσα από τον Δήμο Κ. Κέρκυρας και Δ. Νήσων.
«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η προσθήκη ενός ακόμα αμαξιδίου σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας και για πρώτη φορά ενός seatrac στην κεντρική παραλία»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο enimerosi.com ανέφερε ότι συνολικά 33 παραλίες από το βορρά έως το νότο θα είναι προσβάσιμες για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι υποδομές για ΑμΕΑ έχουν τοποθετηθεί και στα Διαπόντια νησιά, Οθωνούς και Ερείκουσα, οι οποίες και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα από επισκέπτες.

Επιπλέον η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενισχύσει με τέσσερις συσκευές τους δήμους του νησιού,  ενώ υπάρχει πρόβλεψη και από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για άλλα έξι, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για εύκολη και άνετη πρόσβαση στην παραλία.