Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στοπ» στις παραστάσεις του Μον Ρεπό μέχρι να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργία του

Μον Ρεπό
13 Ιουλίου 2021 / 13:52
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως . Θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν περαιτέρω φθορές και γι’ αυτό αναμένουμε το πόρισμα της Πολεοδομίας», τόνισε στο «enimerosi.com» η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Παναγιώτα Τζάννε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εν αναμονή του πορίσματος από την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων βρίσκεται η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας , λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στην εξέδρα του θεάτρου του Μον Ρεπό την περασμένη εβδομάδα, ενώ χθες προχώρησε στην ακύρωση της παιδικής παράστασης «Ο παπουτσωμένος γάτος».

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕΚ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της,  να μην πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις στο χώρο μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολεοδομία για την ασφαλή λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο συντήρησης του χώρου που πραγματοποιείται πριν από κάθε εκδήλωση διαπιστώθηκαν φθορές και βλάβες στην 9η εξέδρα και ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο η διενέργεια εκτεταμένου ελέγχου από την Πολεοδομία σε όλο το θέατρο.

«Η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως . Θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν περαιτέρω φθορές και γι’ αυτό αναμένουμε το πόρισμα της Πολεοδομίας», τόνισε στο «enimerosi.com» η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Παναγιώτα Τζάννε.

Με εξαίρεση την χθεσινή παράσταση, δεν είναι προγραμματισμένη κάποια άλλη γι’ αυτή την εβδομάδα. Η αυλαία αν όλα πάνε καλά θα ανοίξει και πάλι την Τρίτη 20 Ιουλίου με την παιδική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος».
 
Στοιχίζουν οι συντηρήσεις κάθε χρόνο
 
Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ Βαρβάρα Δούκα κάθε χρόνο ξοδεύονται αρκετά χρήματα για τις συντηρήσεις του θεάτρου, καθώς πέρα από τις φυσικές φθορές αρκετοί επισκέπτες του Μον Ρεπό χρησιμοποιούν τον χώρο του θεάτρου για την εκγύμνασή τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η εικόνα του. «Κάθε χρόνο ξοδεύονται χρήματα για την συντήρηση του θεάτρου. Υπήρξαν εποχές που απλές συντηρήσεις μπορεί να ξεκίναγαν με ένα χαμηλό κόστος και να κατέληγαν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.  Έχει να κάνει με την ποιότητα ξυλείας που επιλέχθηκε για το θέατρο του Μον Ρεπό από την προηγούμενη διοίκηση», ανέφερε η ίδια.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.