Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες υποδομές πρόσβασης σε δύο παραλίες του Δήμου Πάργας

ΑμεΑ
13 Ιουλίου 2021 / 13:07

ΠΑΡΓΑ. Εκπροσωπώντας την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ως μέλος του ΓΣ και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Ηπείρου – Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ) ως Αντιπρόεδρος, ο Σπύρος Ζουμπουλίδης παραβρέθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου στην παρουσίαση υποδομών πλήρους πρόσβασης για άτομα με αναπηρία σε δύο παραλίες της Πάργας (Βάλτου και Λουτσών) μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάργας Ζαχαρία Νικολάου, που περιλάμβανε:
 
- Μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα
- Χώρους στάθμευσης ΑμεΑ
- Αποδυτήρια - Ντουζ και WC ΑμεΑ
- Χώρους σκίασης
- Προσβάσιμες διαδρομές για ΑμεΑ από τους χώρους στάθμευσης στους μηχανισμούς
- Τηλεμετρικό παρακολούθησης καιρικών συνθηκών παραλίας
- Σύστημα αντικλεπτικής προστασίας


 
Ο κ. Ζουμπουλίδης στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαρία και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Βασίλειο Γίδα συζητώντας για θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζουμπουλίδης πρότεινε τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης των ΑμεΑ του Δήμου Πάργας, τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τη δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου για τα ΑμεΑ.
 
Τέλος τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πάργας, ανανεώνοντας σε σύντομο διάστημα τη συνάντησή τους για περαιτέρω συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Ηπείρου – Βορείων Ιονίων Νήσων.