Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης:Δωρεάν μοριακό τεστ και για τους συνοδούς ασθενών

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
10 Ιουλίου 2021 / 10:15

Ενώ ο ασθενής ορθά υποβάλλεται σε pcr τεστ ερχόμενος στο νοσοκομείο, ο συνοδός θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Γραφείο Τύπου βουλευτή) Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών Ραλλίας Χρηστίδου και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την υποχρεωτική διενέργεια μοριακών τεστ pcr με προσωπική επιβάρυνση των εμβολιασμένων συμπολιτών μας που είναι συνοδοί ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας.
 
Οι βουλευτές τονίζουν πως σε νοσοκομεία της χώρας ζητείται διαπιστωμένα αρνητικό pcr test 24ώρου, προκειμένου και εμβολιασμένοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να βρεθούν με τους ανθρώπους τους ως συνοδοί σε νοσηλεία μέσα στο νοσοκομείο.  Το κόστος αυτών των τεστ επιβαρύνει αποκλειστικά το συνοδό. Ενώ ο ασθενής ορθά υποβάλλεται σε pcr τεστ ερχόμενος στο νοσοκομείο, ο συνοδός θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος.
 
 Θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για τη συνταγογράφηση των μοριακών (pcr) test για τον κόβιντ, για όσους συμπολίτες μας είναι συνοδοί ασθενών ή τη διενέργειά τους από το νοσοκομείο, όπως γίνεται και για τον ασθενή.