Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Πειραιώς κλείνει και το κατάστημα στο Σολάρι

Τράπεζα Πειραιώς
06 Ιουλίου 2021 / 14:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κατάστημα Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι) βρίσκεται στη λίστα των 64 καταστημάτων, τα οποία κλείνουν, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς.

Στην Κέρκυρα, είχε προηγηθεί το κλείσιμο του καταστήματος Λευκίμμης, γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας απέμειναν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.
Το δίκτυο συνεχίζει να συρρικνώνεται στα Ιόνια Νησιά και σε όλη την Ελλάδα όπως μειώνεται και το προσωπικό με εθελούσιες εξόδους. Τα 64 καταστήματα της νέας λίστας πρόκειται να παύσουν τις εργασίες του μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η λίστα των καταστημάτων της τράπεζας, στα οποία μπαίνει προσεχώς λουκέτο είναι η ακόλουθη:

Ροδολιβούς, Κόνιτσας, Άνω Ιλισίων, Μαραθώνα, Κερατσινίου, Σπάτων, Χαϊδαρίου (1420), Άργους (1611), Νεάπολης Βόλου, Κορυδαλλού (1763), Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νέας Κρήνης, Νοσοκομείου Αχέπα, Γαστούνης (2530), Νεμέας, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Ακράτας, Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης (1075), Αλιάρτου, Στυλίδας, Ιτέας, Νέου Κόσμου (2093), Οιχαλίας Τρικάλων, Σερβίων, Δημητσάνας, Κοζάνης (1614), Μουζακίου, Κινητό συνεργείο Νεάπολης Λακωνίας, Λεωνιδίου, Μελιγαλά, Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης (2203), Καλαμάτας (2512), Λιμεναρίων, Μαντουδίου, Κινητό Συνεργείο Λίμνης  Ευβοίας, Αντιγονιδών Θεσσαλονίκη, Ευαγγελιστρίας Πειραιάς, Νεάπολης Λασιθίου, Καλυβών, Βούλγαρη Θεσσαλονίκη, Γουμένισσας, Ασημίου, Ανωγείων, Ιφιγενείας Ν. Ηράκλειο, Σκύδρας, ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Καστελίου, Ν. Μηχανίωνας Θεσσαλονίκη, Αγ. Δημητρίου (1555), Μαλίων, Αμοργού, Αστακού, Ληξουρίου, Πεύκων, Ζακύνθου (2452), Σίφνου, Ιερού Λόχου Ρόδος, Ιπποκράτους (2080), Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, Κρεστένων, Παραμυθιάς, Άρτας (2400), Τρίπολης (1313) και Πάργας.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα. 


Σύλλογος εργαζομένων: Όχι άλλος αποδεκατισμός!

Στη νέα συρρίκνωση του δικτύου, αντιδρά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς:

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε το κλείσιμο 60 και πλέον καταστημάτων, με μία λιτή ανακοίνωση που περιέγραφε μόνο τη μεταφορά των εργασιών και της πελατείας σε έτερα καταστήματα, αποφεύγοντας – σκοπίμως - οποιαδήποτε αναφορά στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας απέστειλε ένα επίσης λιτό email, απόφασης της Διοίκησης, για μεταφορά εργαζομένων σε κεντροποιημένη υπηρεσία της Τράπεζας, που θα εργάζονται από τον μέχρι σήμερα τόπο εργασίας τους.

Και ενώ οι ενέργειες της Διοίκησης εντείνουν το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας, θα ανακοινωθεί από τη Διοίκηση, ως «από μηχανής μονόδρομος», το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με στόχο συγκεκριμένο αριθμό αποχωρήσεων.

Τονίσαμε στη συνάντησή μας με τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι:

- Για κάθε εργαζόμενο που θα απομακρύνεται με το συγκεκριμένο τρόπο, θα μειώνεται την παραγωγική δύναμη της Τράπεζας πολλαπλάσια. Και ο λόγος είναι, όχι μόνο ότι μειώνεται το προσωπικό, αλλά και η διάθεση των εργαζομένων.

 - Καταστρέφεται η ποιότητα της εργασίας.
 - Ότι στρατηγικές συρρίκνωσης οδηγούν σε περιδίνηση χωρίς επιστροφή και ότι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά, είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη της Τράπεζας έρχεται μόνο μέσα από τους εργαζόμενους.

- Ότι δε θα δεχτούμε και θα εξετάσουμε ξεχωριστά, κάθε μία περίπτωση πίεσης που θα ωθεί τους εργαζόμενους στην αποχώρησή τους, με κάθε συλλογικό, κοινωνικό και νομικό τρόπο.

Στο οργανωμένο σχέδιο σύνδεσης της εθελουσίας με το κλείσιμο καταστημάτων, εμείς απαντάμε ότι δεν πρόκειται να το δεχθούμε και θα αγωνιστούμε μαζί με την ΟΤΟΕ, ώστε η εθελουσία να είναι μία πραγματικά ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου, που θα εντάσσεται στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό του για την επόμενη μέρα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που θα δεχθεί παρότρυνση - πίεση για αποχώρηση, να επικοινωνήσει μαζί μας.

Στο επόμενο διάστημα θα καλέσουμε όλους τους Συλλόγους σε συνάντηση, για να καθορίσουμε από κοινού το σχέδιο δράσης μας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.