Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει και η «Πειραιώς» στους Παξούς - Ούτε μια τράπεζα στο νησί

Τράπεζα Πειραιώς
09 Nov 2023 / 10:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Παξών

ΠΑΞΟΙ. Λουκέτο βάζει τελικά η τράπεζα Πειραιώς στο μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που έχει απομείνει στο κοσμοπολίτικο νησί, προκαλώντας τη διαμαρτυρία των κατοίκων και των τοπικών αρχών. Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπαλλήλων, το κατάστημα από 16 Νοεμβρίου παύει τη λειτουργία του.

Μιλώντας στην "Ε" ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος τονίζει την κοινωνική διάσταση του ζητήματος. «Το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στο νησί είναι κυρίως κοινωνικό. Η Τράπεζα που, σημειωτέον, έχει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών από τους κατοίκους των Παξών, απλώς δεν ενδιαφέρεται να έχει παρουσία στο νησί, όπως ούτε και καμία άλλη τράπεζα».

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Παξών:

Το Δ.Σ του Δήμου Παξών, την 6η του μηνός Νοεμβρίου 2023  ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την είδηση της επερχόμενης παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Παξούς και με την υπ΄ αριθμ. 26-131/2023 ομόφωνα αποφάσισε:

- εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στο νησί γεγονός που δημιουργεί εύλογα έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στους δημότες καθώς  η Τράπεζα Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική Τράπεζα και ως εκ τούτου βρέθηκε να έχει πελάτες ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων των Παξών που την εμπιστεύθηκαν και της διασφάλισαν ένα κύκλο εργασιών που της απέφερε τηρουμένων των αναλογιών σημαντικά κέρδη.

Η διαφαινόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Παξών θα δυσχεράνει σοβαρά τη δυνατότητα των ντόπιων να συναλλάσσονται απ' ευθείας με την Τράπεζα και γενικότερα με το τραπεζικό σύστημα καθώς δεν υπάρχει άλλη τράπεζα που να λειτουργεί στο νησί και η μετάβαση στην Κέρκυρα ακόμα και το καλοκαίρι απαιτεί πολλές ώρες και κοστίζει αρκετά.

- καλεί την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφασή της και να διατηρήσει σε λειτουργία το υποκατάστημα των Παξών (όπως έκανε και πριν από δύο χρονιά) λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό και την κοινωνική διάσταση του ζητήματος.

- το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους βουλευτές του νομού και  στα αρμόδια Υπουργεία για τις από μέρους τους ενέργειες.

Ο Δήμαρχος

 

 

 

Βλαχόπουλος Σπυρίδων

 

 

 

 

ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.