Στίβος: Αργυρή Βαλκανιονίκης με 14,12μ. η Σπυριδούλα Καρύδη

Στίβος: Αργυρή Βαλκανιονίκης με 14,12μ. η Σπυριδούλα Καρύδη

Ήταν οι Βαλκανικοί Αγώνες ανδρών-γυναικών που γίνονται στη Σερβία 26&27 Ιούνη, η τελευταία ευκαιρία για την Σπυριδούλα Καρύδη να κυνηγήσει το όριο για συμμετοχή

26
Ιουνίου / 2021

στους Ολυμπιακούς αγώνες που είναι 14,32μ. Και αυτό γιατί ως την Τρίτη 29/6/2021 θα κλείσει η λίστα για το Τόκιο, δεν τα κατάφερε, μένει εκτός.

Η Κερκυραία πρωταθλήτρια για έναν ακόμη φετινό αγώνα κινήθηκε κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (14,19μ.) κι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν. Η αθλήτρια κατέλαβε την δεύτερη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 14,12 μ., επίδοση που πέτυχε στην τρίτη προσπάθεια, ενώ σημείωσε μεγάλο άλμα στην τέταρτη προσπάθεια, εκεί τα έδωσε όλα αλλά ήταν άκυρο.

Η Σπυριδούλα έχει μπροστά της την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα διεκδικήσει να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών. Νικήτρια των Βαλκανικών αγώνων με 14,25 μ. ήταν η Φίλιπιτς.

Βέβαια η μη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν σημαίνει τίποτε, σε τρία χρόνια θα έχουμε τους επομένους και τότε η Σπυριδούλα θα είναι μόλις 23 ετών και σίγουρα το μέλλον της ανήκει.

Προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τα προβλήματα που η πανδημία έφερε και στον αθλητισμό, αλλά θεωρείται πετυχημένη ως τώρα, αφού μπόρεσε για μια ακόμη χρονιά να ξεπεράσει τον εαυτό της και να κάνει ατομικό ρεκόρ. Πάει τώρα για το μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ