Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέκαθλο: Άγγιξε το μετάλλιο ο Φοίβος Ρέβης

Στίβος
09 Ιουνίου 2021 / 13:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν στο τελευταίο αγώνισμα του δεκάθλου χάνεται ένα μετάλλιο και μάλιστα σε Πανελληνίους αγώνες σίγουρα στοιχίζει,

αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός και αυτό βίωσε ο Κερκυραίος δεκαθλητής Φοίβος Ρέβης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-23 σύνθετων αγωνισμάτων, που έγινε στην Πάτρα, Δευτέρα και Τρίτη 7 και 8 Ιουνίου.

Το δέκαθλο είναι για υπεραθλητές και θέλει μεγάλη ψυχή και απίστευτη δουλειά σε όλους τους τομείς. Ο 21χρονος Φοίβος Ρέβης ξεκίνησε από μικρός τον στίβο στον ΑΟ Κέρκυρα 2015 και επέλεξε το δέκαθλο. Στους Πανελληνίους μαθητικούς αγώνες πριν από τρία χρόνια κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, και μπήκε στα ΤΕΦΑΑ χωρίς να χρειαστεί μοριοδότηση λόγω του μεταλλίου. Μάλιστα λόγω προβλήματος στο γόνατο έμεινε εκτός στίβου για 15 μήνες, αλλά επέστρεψε. Είναι πλέον στο τρίτο έτος στα ΤΕΦΑΑ και αναγκαστικά για να μπορέσει να συνεχίσει τον αθλητισμό πήρε μεταγραφή αρχικά στην ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας Παλλήνης. Η απόσταση από την κατοικία του ήταν μεγάλη και πέρυσι πήγε στον Πανελλήνιο Γ.Σ. που είναι δίπλα στο σπίτι του και έχει εύκολη πρόσβαση, ενώ είναι ένας σύλλογος με δικούς του χώρους για προπόνηση, χειμώνα - καλοκαίρι.

Πριν από έναν μήνα πήρε μέρος σε αγώνες πρόκρισης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σχηματάρι, στους οποίους πήρε την πρώτη θέση με 5.313 βαθμούς και χωρίς σωστή προετοιμασία. Στην Πάτρα 7-8/6 αγωνίστηκε έχοντας πρόβλημα στο γόνατο, τα έδωσε όλα και είναι κρίμα που έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο αγώνισμα που είναι τα 1500μ., αλλά έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 5697 βαθμούς.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έκανε 11΄΄95 στα 100μ., πήδηξε 6,39μ. στο μήκος, έριξε 11,53μ. στη σφαίρα, έκανε 1,82μ. στο ύψος, έτρεξε σε 55΄΄98 τα 400μ. και σε 16΄΄36 τα 110μ. με εμπόδια, έριξε 33,51μ. στον δίσκο και 39,70 μ. στο ακόντιο, πέρασε τα 3,60μ. στο επί κοντώ και κάλυψε τα 1.500μ. σε χρόνο 5΄28΄΄37.
Το τελευταίο αγώνισμα ήταν και η «αχίλλειος πτέρνα του» αφού με αυτό ολοκληρώθηκαν οι αγώνες και βρέθηκε από την 3η θέση στην 5η. Όπως μας είπε, ήταν ήδη εξαντλημένος από την προσπάθεια και ο πόνος στο γόνατο ήταν τροχοπέδη. Παρ’ όλα αυτά έκανε κάτι σπουδαίο, συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, αφού από 5313 βαθμούς έπιασε 5697 και εκτιμούμε ότι αν στο ύψος και το επί κοντώ είχε κάνει ότι και στον προκριματικό στο Σχηματάρι θα άγγιζε τους 6.000 βαθμούς.

Μιλήσαμε με τον νεαρό Κερκυραίο δεκαθλητή, ο οποίος και την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία και εκτιμώντας ότι λόγω ηλικίας τα δίδυμα αδέλφια Ανδρεόγλου θα φύγουν, θα είναι μέσα στα μετάλλια και ίσως διεκδικήσει και το χρυσό.

Στην ερώτηση για το πώς είδε τους αγώνες είπε: «Βίωσα πολλές δυσκολίες όλο τον χρόνο, λόγω των συνθηκών πηγαινοερχόμουν Αθήνα - Κέρκυρα, δεν μπορούσα να προγραμματίσω προπονήσεις, είμαι όμως ευχαριστημένος από την επίδοσή μου, ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαι σε καλύτερη κατάσταση και να αποδώσω αυτά  που μπορώ».

Για τις δυσκολίες που ανέφερε, διευκρίνισε: «Είχα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο είχα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου έναν χρόνο, από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι ενοχλήσεις σε αυτούς τους αγώνες δεν μου επέτρεψαν στα αλτικά (μήκος, ύψος, επί κοντώ) να κάνω αυτό που μπορώ. Παράλληλα η έλλειψη σωστής προπόνησης λόγω των συνθηκών να πάω καλά στα 400μ. και 1.500μ. λόγω αερόβιου. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, το πάλεψα, το σώμα μου δεν άντεξε άλλο, δεν μπορούσα στο τέλος (1.500μ.) να κρατήσω τη 3η θέση που είχα».

Τέλος μας είπε πως θέλει να ευχαριστήσει τον Πανελλήνιο Γ.Σ. που αν και νέος στον σύλλογο, τον υποστήριξαν και τον βοήθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν και κατά τη διάρκεια της σεζόν και στους αγώνες, και ιδιαίτερα τον προπονητή του Κώστα Αντωνόπουλο.
Εμείς απλά να τον συγχαρούμε για την προσπάθειά του και το αποτέλεσμα, για τη δύναμη ψυχής και την επιστροφή του στους στίβους και στους αγώνες, να του ευχηθούμε υγεία πάνω απ’ όλα και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει πολλά στη συνέχεια.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια