Με τα χρώματα της Εθνικής, Δουκατέλης και Βραδή

Με τα χρώματα της Εθνικής, Δουκατέλης και Βραδή

Ο Σπύρος Δουκατέλης με τον προπονητή της Εθνικής Περικλή Χατζηαναστασιάδη και το μετάλλιο των Πανελληνίων αγώνων και η Ηρώ Βραδή με το ασημένιο μετάλλιο Κ-23 στο επί κοντώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεγαλύτερη διάκριση για έναν αθλητή είναι η κλήση του στην Εθνική ομάδα. Στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια

08
Ιουνίου / 2021

έχουμε πολλές και σημαντικές συμμετοχές από τα παιδιά του στίβου και αυτήν τη στιγμή, η Σπυριδούλα Καρύδη με το χρυσό Πανευρωπαϊκό μετάλλιο, αλλά και τις σπουδαίες της εμφανίσεις, είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής, αλλά μετά τους Πανελληνίους αγώνες του Σαββατοκύριακου που πέρασε, ξεχωριστή διάκριση για την Κέρκυρα αποτελεί η κλήση δύο ακόμα αθλητών του Κερκυραϊκού.

Αρχικά, μέλος της 27μελούς εθνικής αποστολής, θα είναι η 17χρονη αθλήτρια του επί κοντώ, Ηρώ Βραδή, η οποία ονειρεύεται να πάει στους Πανευρωπαϊκούς Κ-20, θα πάρει μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή και θα επιστρέψει τη Δευτέρα. Στόχος της, όχι μόνο το μετάλλιο, αλλά κυρίως το ρεκόρ που έκανε το Σάββατο με 3,95μ. να το πάει πέντε εκατοστά ψηλότερα, στα 4μ. και να εξασφαλίσει συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς. Άλλωστε ο αγώνας αυτός προσφέρεται γι’ αυτό και η νεαρή Κερκυραία έδειξε ότι μπορεί, αφού φέτος έχει καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ ήδη τρεις φορές. Να σημειώσουμε ότι ματαιώθηκαν οι Πανευρωπαϊκοί Κ-18, που θα γινόντουσαν στην Ιταλία.

Από την άλλη, μεγάλη επιτυχία και για τον αθλητή των 400 μέτρων, Σπύρο Δουκατέλη, ο οποίος θα είναι μέλος της Εθνικής στους σημαντικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Ιουνίου και θα αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4x400. Ο νεαρός αθλητής του ΚΓΣ ασχολείται μόλις ένα χρόνο με τα 400μ., παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο στους χρόνους του και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο δρομέα 400 μέτρων. Να σημειώσουμε ότι ο Σπύρος προπονείται στον Αγ. Κοσμά στις εγκαταστάσεις της Εθνικής, αφού σπουδάζει στην Αθήνα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ