Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα της πλειοψηφίας των αντιπρόσωπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

ΠΑΜΕ
08 Ιουνίου 2021 / 15:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε το συντονιστικό της γενικής συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου

με θέμα την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης τις 10 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νοσομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση. Το συντονιστικό, σε σχετική  ανακοίνωση αναφέρει:
- Η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιχειρούν νέα σφοδρή επίθεση στα τελευταία εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα.
-  Οι περιοδείες στους χώρους εργασίας για την προετοιμασία της απεργίας και το πέρασμα του απεργιακού μηνύματος βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. 
- Αποφασίστηκε για την ημέρα της απεργίας να πραγματοποιηθούν σε χώρους δουλειάς περιφρουρήσεις για τον καλύτερο συντονισμό των εργαζομένων και την αναχαίτιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
- Επειδή όλα τα μηνύματα από τους  χώρους εργασίας δείχνουν ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα είναι μαζική, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή με ταυτόχρονη ασφαλή και άρτια οργάνωση. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό-ξενοδοχεία  καλούνται να συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου καλούνται να συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο έξω από την EUROBANK, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, νεολαία και ευρύτερος ιδιωτικός τομέας να συγκεντρωθούν επί της Σαμάρα.
- Για την συγκέντρωση έχει προβλεφθεί μουσική συναυλία, ενώ για την οικονομία του χρόνου και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες μία από το συντονιστικό της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου και μια από το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.
-  Η απεργιακή συγκέντρωση είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.