Εικονικό ταξίδι του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας στη Μάλτα με τα «φτερά» του Erasmus

Εικονικό ταξίδι του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας στη Μάλτα με τα «φτερά» του Erasmus

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Young Historians of Europe", το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

01
Ιουνίου / 2021

πραγματοποίησε εικονική μετακίνηση με τον Διευθυντή του σχολείου, την παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ και δεκέξι μαθητές/τριες του στη Μάλτα από τις 25 έως και 27 Μαϊου 2021.

Η μετακίνηση αυτή ήταν η πέμπτη στη ροή του προγράμματος και προηγήθηκαν αυτές στο Taranto της Ιταλίας, στο Nevsehir της Καππαδοκίας,  στο Πόρτο της Πορτογαλίας και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη, η διατήρηση και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδικότερα της Ευρωπαϊκής μέσα από συμμετοχικές δράσεις των μαθητών-τριών. Παράλληλα βελτιώνονται γλωσσικές ικανότητες και καλλιεργούνται οι αρχές της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης.

Η επόμενη εικονική συνάντηση-μετακίνηση των έξι χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Ιταλίας (συντονίστριας χώρας), Τουρκίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Μάλτας και Ελλάδας (εταίροι), θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 2 έως και 4 Ιουνίου του 2021.

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS:
Καββαδία Α. (ΠΕ03),
Κατσίκα Β. (ΠΕ86),
Διαβάτη Ν. (ΠΕ06),
Γισδάκη Μ. (ΠΕ05),
Μιχαλοπούλου Κ. (ΠΕ80),
Καραλής Ν. (ΠΕ04.04),
Λιτσαρδόπουλος Μ. (ΠΕ81)
και ο Διευθυντής του σχολείου Μελισσάς Μ. (ΠΕ84).