Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτή συζήτηση - εκδήλωση: «Πανεπιστημιακό Μουσείο και διεπιστημονικότητα»

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
18 Μαΐου 2021 / 16:34

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 μέσω της πλατφόρμας webex

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2021, το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων προσκαλεί τα μουσεία να γίνουν πρωτοπόροι στη νέα εποχή. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή τα μουσεία να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό, να αναζητήσουν νέους ορίζοντες και να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικό τρόπο τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει εντάξει στη λειτουργία του ανθρώπους από όλες της δομές του Πανεπιστημίου με σκοπό να συμβάλλουν σε ζητήματα έρευνας, ανάπτυξης και παρεμβάσεων στην κοινωνία, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την σημασία της διεπιστημονικότητας στο χώρο των μουσείων.

Το Πανεπιστημιακό Μουσείο για να επικοινωνήσει την παραπάνω διαδικασία στο ειδικό και ευρύ κοινό, προσκαλεί την κοινότητα του Πανεπιστημίου και την τοπική κοινωνία σε μια εκδήλωση με επίκεντρο την μουσειακή πραγματικότητα και τον πολιτισμό, καθώς και την εμπλοκή όλων των παραγόντων στη λειτουργία του Μουσείου. Εκπρόσωποι διαφόρων κλάδων του Ιονίου Πανεπιστημίου συζητούν για την αποτελεσματικότητα που προκύπτει μέσα από τη συνεργασία και τις παρεμβάσεις πολλών ειδικοτήτων στη λειτουργία και εξέλιξη του Πανεπιστημιακού Μουσείου.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Μουσείου, κ. Σταύρος Βλίζος, θα συμμετέχουν από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο οι κκ. Νίκη Αλεβιζάκη, Παναγιώτης Βλάμος, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, Δήμητρα Κόκκαλη, Σπύρος Πολυκαλάς, Αναστασία Σιώψη.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση – συζήτηση μέσω της πλατφόρμας webex και τα ακόλουθα στοιχεία:

Σύνδεσμος
https://teleconferenceionio.webex.com/teleconferenceionio/j.php?MTID=m4783e9d190e98fd6ff077dde8a2f2ae7
Password: ppDpAqMp769