Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος προς ιερείς που καταστροφολογούν με αφορμή την επιδημία, τα εμβόλια και τα μέτρα

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος προς ιερείς που καταστροφολογούν με αφορμή την επιδημία, τα εμβόλια και τα μέτρα

«Το ζήτημα του εμβολιασμού δεν είναι πνευματικό, αλλά ιατρικό. Δεν επιτρέπεται ιερείς να τρομοκρατούν τον λαό του Θεού διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες, υπογραμμίζει στην εγκύκλιο, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καταγγελίες και διαμαρτυρίες προς τη Μητρόπολη αναφέρεται ο Μητροπολίτης Νεκτάριος με αφορμή θέσεις και απόψεις ιερέων, που «σκανδαλίζουν τους πιστούς και προκαλούν τραύμα στην εκκλησία της Κέρκυρας».

14
Μαΐου / 2021

Επισημαίνει μάλιστα εμφατικά πως κανείς δεν δικαιούται να χρησιοποιεί τη θέση του και τη διακονία που του ανέθεσε η Εκκλησία για να δημιουργεί ρήγμα στους ανθρώπους.

Για τους λόγους αυτούς εξέδωσε εγκύκλιο προς τους ιερείς του τόπου, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων:

«Η χρήση της μάσκας εντός των ναών είναι υποχρεωτική, για λόγους προστασίας των πιστών. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν από μας να συμβουλεύει και να διδάσκει το αντίθετο».

«Το ζήτημα του εμβολιασμού δεν είναι πνευματικό, αλλά ιατρικό. Δεν επιτρέπεται ιερείς να τρομοκρατούν τον λαό του Θεού διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες περί δήθεν σφραγίσματος των όσων κάνουν το εμβόλιο με μικροτσίπ ἤ ότι «ξεπουλούν» οι εμβολιασθέντες την πίστη». 

«Το κήρυγμα μας πρέπει έχει περιεχόμενο Χριστοκεντρικό. Δεν μπορεί να είναι κήρυγμα συνωμοσιολογικό και ιατρικό, ούτε κήρυγμα καταστροφολογικό».