Παρέμβαση Γκίκα για τη λειτουργία της εστίασης σε ημιυπαίθριους χώρους

Παρέμβαση Γκίκα για τη λειτουργία της εστίασης σε ημιυπαίθριους χώρους

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, επικοινώνησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

06
Μαΐου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων επικοινώνησε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, προκειμένου να τον ενημερώσει για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για πολύ μεγάλο αριθμό καταστημάτων εστίασης τόσο στην Π.Ε. Κέρκυρας όσο και σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι ενώ η περσινή ΚΥΑ όριζε τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους, η ισχύουσα ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 29/4/2021 προβλέπει τη λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων «αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο».

Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι καθώς πολύ μεγάλος αριθμός εστιατορίων, καφετεριών και αναψυκτήριων της Π.Ε. Κέρκυρας λειτουργούν σε ημιυπαίθριους χώρους, σε βεράντες με στέγαστρα κλπ., σχεδόν το 60% των καταστημάτων εστίασης τίθεται εκτός λειτουργίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.