Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από 15 Μαΐου οι πτήσεις της TUI προς Κέρκυρα - Επαφές Θεοχάρη στο Βερολίνο

TUI
06 Μαΐου 2021 / 12:02

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός TUI θα ξεκινήσει τα πακέτα διακοπών το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου,

την ημερομηνία που η χώρα έχει προγραμματίσει να ανοίξει επίσημα για τον τουρισμό.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Βερολίνο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και εκπροσώπων του γερμανικού τουριστικού ομίλου, Σεμπαστιάν Έμπελ, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Τόμας Έλμπερκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η TUI θα ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα από τις 14 και τις 15 Μαΐου με πτήσεις που πραγματοποιούνται από την TUIfly στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, η TUIfly θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Ηράκλειο της Κρήτης, στις 14 Μαΐου, με αναχωρήσεις από έξι αεροδρόμια (Αννόβερο, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη). Οι πτήσεις από Γερμανία προς Ελλάδα θα συνεχιστούν την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, προς τα νησιά της Κω, της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Οι εκπρόσωποι της TUI δήλωσαν ότι βάσει των κρατήσεων μέχρι στιγμής, η Ελλάδα αναμένεται να έχει την «καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση», μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

Οι συναντήσεις Θεοχάρη

Σημαντικά βήματα προς την επίλυση ζητημάτων σχετικών με την απελευθέρωση των ταξιδιών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα κατά το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 προέκυψαν από τις υψηλού επιπέδου επαφές τις οποίες είχε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Thomas Bareiß, Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, ο Θεοχάρης πήρε τη διαβεβαίωση ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Για την φετινή θερινή περίοδο βασικής σημασίας, όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, είναι η έμπρακτη διαβεβαίωση προς τους επισκέπτες πως θα είναι και ευπρόσδεκτοι αλλά  και ασφαλείς. «Η στρατηγική μας», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, «χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, διαφάνεια και αποφυγή εκπλήξεων.  Ανακοινώσαμε εδώ και δύο μήνες ότι θα ανοίξουμε τουριστικά στις 14 Μαῒου και προχωράμε με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολούθησε συνάντηση του Χ. Θεοχάρη με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (Deutscher Reiseverband, DRV) και συγκεκριμένα με τους Norbert Fiebig, Πρόεδρο του DRV, Dirk Inger, CEO και Volker Adams, Διευθυντή Πολιτικής. 

Εκτός από τις συνομιλίες του με κρατικούς αξιωματούχους και παράγοντες της τουριστικής αγοράς, στο Βερολίνο ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ της Γερμανίας. Μεταξύ αυτών και στο δίκτυο της Deutsche Welle, όπου, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «φέτος έχουμε περισσότερες γνώσεις και περισσότερα εργαλεία. Αυτά είναι τα προγράμματα εμβολιασμού, τα rapid test αλλά και τα self test. Γι' αυτό είναι πολύ ουσιώδες το να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μαζί, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας ώστε να υποστηρίξουμε το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, μαζί με το προτεινόμενο 'πακέτο εργαλείων'».