Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στους Οθωνούς

ΓΕΕΑ
14 Απριλίου 2021 / 13:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ηρθε για τη δημιουργία του στρατιωτικού Φυλακίου στο ακριτικό νησί, επισφραγίζοντας έτσι τις πρόσφατες δεσμεύσεις.

ΟΘΩΝΟΙ. Στους Οθωνούς, υποδέχθηκε σήμερα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η Μαριλένα Μάστορα, ενώ επιτελείο του έχει φτάσει στους Οθωνούς από χθες, Τρίτη 13/4.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τηρώντας τις προθέσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλά και τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κατά την επίσκεψή του στους Οθωνούς τον Φεβρουάριο, ήρθε για τη δημιουργία του στρατιωτικού Φυλακίου στο ακριτικό νησί, επισφραγίζοντας έτσι τις πρόσφατες δεσμεύσεις.



Ο ίδιος μάλιστα, κατά δήλωσή του, είπε πως «Από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα».

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Οθωνών Μίμης Κατέχης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Φιλοκάλης, τοπικοί σύμβουλοι και η γιατρός Μαριλένα Μάστορα. Αντιδήμαρχος και τοπικοί σύμβουλοι έθεσαν  υπόψη του Αρχηγού και την ανάγκη για αδιάκοπη υπηρέτηση στρατιωτικού γιατρού στο Κέντρο Υγείας για το οποίο δήλωσε ότι θα μεριμνήσει.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Κατέχης δώρισε στον Αρχηγό βιβλίο με την ιστορία των Διαπόντιων νησιών ενώ εκείνος από την πλευρά του έδωσε στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών αναμνηστικές πλακέτες.

Η Μαριλένα Μάστορα δήλωσε «πολύ συγκινημένη και υπερήφανη, καθώς η δημιουργία του Στρατιωτικού Φυλακίου αποτελεί στρατηγική σημασία για την εθνική μας ασφάλεια»



Σημειώνεται ότι η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, παρά την πρόθεσή της να υποδεχθεί τον Αρχηγό όπως αρμόζει, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στο νησί των Οθωνών.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.