Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλοζωικά σωματεία Κέρκυρας: Απλώς μιλήσαμε με τον Δήμο, δεν υπογράψαμε

Αδέσποτα
02 Απριλίου 2021 / 15:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα φιλοζωικά σωματεία Κερκυραϊκή Εταιρεία Προστασίας Ζώων (ΚΕΠΖ) και "Κιβωτός Κέρκυρας"

για το δελτίου Τύπου που εξέδωσε  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, μετά από την πρώτη τους διερευνητική συνάντηση. Το εν λόγω δελτίο Τύπου συνοδευόταν από φωτογραφία της αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα με τους εκπροσώπους των σωματείων, αναφέροντας ρητά ότι συνήφθη Σύμφωνο Συνεργασίας.  

Όπως επισημαίνει ο Θεόδωρος Τασάκος, Πρόεδρος της ΚΕΠΖ, τα Σωματεία δέχθηκαν πρόσκληση για να συζητήσουν με την αντιδήμαρχο Χρυσούλα Τόμπρου, με απώτερο στόχο να υπάρξει μια μελλοντική συνεργασία, όσον αφορά την προστασία των αδέσποτων ζώων. 

Ο κ. Τασάκος ανέφερε στο enimerosi.com, ότι σε συνέχεια της πρώτης επαφής με τον Δήμο, τα σωματεία έλαβαν ένα προσχέδιο συμφώνου (draft) προς διαβούλευση, αλλά ουδέποτε προχώρησαν σε υπογραφή συμφώνου. Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΖ διαβεβαιώνει ότι ισχύει το ίδιο και για την εκπρόσωπο του έτερου φιλοζωικού σωματείου Κριστιάνα Μπάνκς, ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Δήμο.