Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταδικάζουν την εγκατάλειψη σκύλων τα φιλοζωικά σωματεία της Κέρκυρας

Φιλοζωικά σωματεία
13 Οκτωβρίου 2023 / 15:05

«Τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των ζώων. Αυτό δεν είναι φιλοζωία, είναι ξεφόρτωμα και εγκατάλειψη»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταδικάζουν το βάναυσο περιστατικό εγκατάλειψης σκύλων, τα τρία φιλοζωικά σωματεία της Κέρκυρας και επισημαίνουν ότι τα άτομα που απεικονίζονται στο βίντεο δεν ανήκουν ούτε ποτέ ανήκαν στα μέλη τους. Η κοινή τους ανακοίνωση:

«Μετά από το αποτρόπαιο και βάναυσο περιστατικό εγκατάλειψης σκυλιών στο καταφύγιο στη Νότια Κέρκυρα (μέσα σε διάστημα ενός μηνός πεταχτηκαν πάνω από πόρτα ύψους 3 μέτρων, διαδοχικά 21 σκυλιά), τα τρία αναγνωρισμενα φιλοζωικα σωματεία της Κέρκυρας Κερκυραϊκή Εταιρία Προστασίας Ζώων-ΚΕΠΖ/KEPZ of Corfu, Κιβωτος Κερκυρας - Τhe Ark, Υιοθετώ - Φιλοζωική Ένωση Κέρκυρας, δηλώνουμε ότι τα άτομα που προέβησαν σε αυτή την πράξη ΔΕΝ ανήκουν και ΔΕΝ ανήκαν ποτέ σε κανένα από τα παραπάνω σωματεία, ούτε σαν μέλη, ούτε σαν εθελοντές.

Καταδικαζουμε τέτοιου είδους ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των ζώων.
Αυτό δεν είναι φιλοζωια, είναι ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ και ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.
Τέτοιου είδους άτομα ΔΕΝ έχουν θέση ανάμεσα μας.

Δεν προσφέρεις ουσιαστική βοήθεια σε ένα ζώο μαζεύοντας το από κάπου και πετώντας το σε ένα χώρο εις βάρος εθελοντών και άλλων ζώων.
Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχα περιστατικά εγκατάλειψης από τα ίδια άτομα είχαν συμβεί και πέρσι, όταν διαδοχικά παράτησαν 10 σκυλιά στο καταφύγιο στον Αη Γιάννη».