Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κώστας Παυλίδης για το κλειστό γυμναστήριο στη Β. Κέρκυρα: Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

ΑΘλητικές εγκαταστάσεις
01 Απριλίου 2021 / 16:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν τον Μάρτιο του 2019, ο τότε Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ανήγγειλε την ένταξη ενός σημαντικού αθλητικού έργου,

του κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ11, στη Βόρεια Κέρκυρα, όλοι θεώρησαν ότι δεν είναι παρά μια ακόμη πολιτική υπόσχεση. Όμως αν ενταχθεί ένα τέτοιο έργο και «κλειδωθεί» η χρηματοδότησή του, πρέπει κάποιοι να τρέξουν για αυτό.

Μάλιστα η δήλωση τότε του Θ. Γαλιατσάτου ανέφερε τα εξής: «Ακόμη ένα έργο στον τομέα του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών παίρνει το δρόμο κατασκευής του. Η υλοποίηση του οποίου θα ικανοποιήσει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής στη Βόρεια Κέρκυρα, των κατοίκων και των αθλητών, αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Είναι αλήθεια ότι εξαρχής δηλώσαμε ότι θα συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την ανυπαρξία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Κατασκευάζουμε σειρά νέων έργων και κάνουμε παρεμβάσεις σε πολλά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και παρωχημένα. Απαντάμε με έργα και συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι έχουμε μαζί μας το σύνολο της κοινωνίας, κόντρα σε βουνά γραφειοκρατίας, κατεστημένες νοοτροπίες, στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες και συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, που δεν αρέσκονται στη δράση μας. Συνεχίζουμε με έργα κι ο λαός στα Ιόνια νησιά έχει μνήμη, νου και γνώση».

Ως σήμερα δεν έχουμε δει κάποια κίνηση, όμως μια ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Κ. Παυλίδη το βράδυ της Τετάρτης 31/3, όχι απλά υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει, αλλά προτρέπει άμεσα να κινηθούν οι αρμόδιοι για να γίνει ένα έργο απολύτως απαραίτητο στη Β. Κέρκυρα.
Η ανάρτηση του Κ. Παυλίδη: «Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, Τοπικά Συμβούλια και ο καθένας μας προσωπικά. Να γίνει ΑΜΕΣΑ ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με καλεσμένους όλους τους παραπάνω φορείς. Σχεδιασμός για την υλοποίηση του, χωροθέτηση, μελέτες και αδειοδοτήσεις.
Είναι έργο ενταγμένο με κωδικό ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ΠΔΕ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το κλειστό γυμναστήριο τύπου Τ11 στη Βόρεια Κέρκυρα δεν πρέπει να χαθεί. Και δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί».





Να υπενθυμίσουμε ότι και το 2004 με το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 είχε αναγγελθεί η κατασκευή κλειστού στη Β. Κέρκυρα, προς τιμήν της πρώτης Ολυμπιονίκη του νησιού, της Μαρίας Γεωργάτου, μάλιστα ήταν δύο αυτά που «θα γινόντουσαν», ένα στον Δήμο Εσπερίων και ένα στον Δήμο Θιναλίων. Μάλιστα στο πρώτο είχε ανακοινωθεί και ο ανάδοχος, ενώ στο άλλο, λίγο πριν την Αχαράβη στα δεξιά του δρόμου υπήρχε η πινακίδα «εδώ θα χτιστεί κλειστό γυμναστήριο προς τιμήν της Μ. Γεωργάτου», με τον νυν Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας να είναι τότε Δήμαρχος Θιναλίων.