Εγκατάσταση κλιματιστικών δίνει λύση στο πρόβλημα θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος Μαντουκιού

Εγκατάσταση κλιματιστικών δίνει λύση στο πρόβλημα θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος Μαντουκιού

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το έργο θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών, αφότου πραγματοποιηθούν οι δοκιμές στα κλιματιστικά και στους ηλεκτρολογικούς πίνακες

29
Μαρτίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα Μαντουκιού, επισκέφθηκε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραιου συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την  εξέλιξη του έργου εγκατάστασης νέων κλιματιστικών σωμάτων των οποίων η λειτουργία λύνει  το πρόβλημα θέρμανσης-ψύξης του σχολικού συγκροτήματος.


           
Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 63.041,60 ευρώ και παρόντες στην επίσκεψη ήταν  η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,  κλιμάκιο επιβλεπόντων μηχανικών του έργου καθώς και ο διευθυντής  του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Καρβούνης.
           
Στο σχολικό συγκρότημα Μαντουκίου, στεγάζεται το  1ο ΕΠΑΛ, το 5ο ΓΕΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ και  η τοποθέτηση των κλιματιστικών καλύπτει ουσιαστικά την ανάγκη  κάλυψης των απαιτήσεων τόσο στη χειμερινή λειτουργία λόγω προβλημάτων και αστοχιών που έχουν προκύψει στο πεπαλαιωμένο σύστημα κεντρικής θέρμανσης με χρήση λέβητα πετρελαίου και σαθρού δικτύου σωληνώσεων, όσο και τη θερινή περίοδο με τη λειτουργία ψύξης.

Για τα προβλήματα θέρμανσης του κτηρίου, δείτε σχετικό ρεπορτάζ του enimerosi.com εδώ
           
Η μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,  και περιελάμβανε τρία υποέργα. Το πρώτο αφορούσε το οικονομοτεχνικό σκέλος αναγκαιότητας αλλαγής του λέβητα με κλιματιστικά σώματα και το δεύτερο την προμήθεια και εγκατάσταση των σωμάτων. Παράλληλα, το τρίτο υποέργο αφορά σε αντικατάσταση κεντρικού ηλεκτρολογικού πίνακα και εγκατάσταση υποπινάκων για την παροχή ρεύματος στις νέες κλιματιστικές μονάδες. Σημειώνεται ότι η σχετική μελέτη έγινε μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές και τους καθηγητές του σχολείου ώστε να καλυφθούν οι  πραγματικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Καλόγερο, το έργο θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών, αφότου πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δοκιμές τόσο στα κλιματιστικά όσο και στους ηλεκτρολογικούς πίνακες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Καρβούνης, η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων αποτελούσε πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας επί περίπου μια εικοσαετία και ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο  αναβαθμίζει ενεργειακά το σχολικό συγκρότημα καθιστώντας το ασφαλέστερο και πιο σύγχρονο λειτουργικά. 
           
Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η πραγματοποίηση σημαντικών ηλεκτρολογικών παρεμβάσεων και η τοποθέτηση σαράντα περίπου σύγχρονων κλιματιστικών στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ αποτελούσε δέσμευσή μας. Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη για το γεγονός ότι τηρήσαμε αυτή μας την υπόσχεση, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα στο σχολείο.  Με τις εργασίες αυτές, εξοικονομείται και ενέργεια και σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει ο προγραμματισμός τον οποίο έχουμε για επιπλέον παρεμβάσεις. Ειδικότερα, πέραν ορισμένων εργασιών που σχετίζονται με την μόνωση και την γενικότερη συντήρηση του κτηρίου, σχεδιάζουμε και την αντικατάσταση του φωτισμού με φωτιστικά led και πιστεύω ότι η εικόνα και η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος θα αναβαθμιστεί αισθητά.”