Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρούσες οι τρεις κερκυραϊκές ομάδες στην επανέναρξη

Γ΄ Εθνική
03 Μαρτίου 2021 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρκετές ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στη συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο σύμφωνα με την ΕΠΟ πρόκειται να ξεκινήσει

στις 29 Μαρτίου και η προθεσμία δήλωσης έληξε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου.
 
Οι τρεις κερκυραϊκές ομάδες θα είναι στο ραντεβού της επανέναρξης, αν και εφόσον αυτό συμβεί, αφού τίποτα δεν είναι οριστικό. ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα θα βρεθούν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους για να ολοκληρώσουν έναν γύρο και έχοντας στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία, αφού δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην ΕΠΟ.
 
Αν και από τις 22 Φεβρουαρίου δόθηκε η άδεια για προπονήσεις, οι ομάδες ξεκίνησαν με καθυστέρηση την προετοιμασία τους, αφού θα έπρεπε να κάνουν και τα απαραίτητα τεστ για covid. H AE Λευκίμμης με προπονητή τον Παναγιώτη Κορομπόκη ξεκίνησε προπονήσεις τη Δευτέρα 1/3, με πολλή διάθεση να βρεθεί όσο γρηγορότερα γίνεται στην επιθυμητή κατάσταση, ενώ σκέψεις για το ρόστερ και κάποιες αλλαγές υπάρχουν, άλλωστε αυτό είναι αναγκαίο για όλες τις ομάδες.
 
Στον Άγιο Ματθαίο έκαναν τα τεστ τη Δευτέρα 1/3 και την Τετάρτη 3/3  προγραμματίστηκε το πρώτο ραντεβού για προπόνηση, από τον Σάββα Σιδερόπουλο. Και εδώ οι σκέψεις για πιθανές αλλαγές είναι στην ατζέντα της ομάδας, αλλά δεν βιάζεται κανείς, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας και γίνονται επαφές για να ληφθούν αποφάσεις κατά πόσο θα είναι όλοι παρόντες στο νέο ραντεβού.
 
Από την πλευρά του ο ΑΟΚ Κέρκυρα έχει ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας και όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να τους έχει για τους δέκα αγώνες που υπολείπονται. Ίσως όχι όλους, αφού κάποιοι δεν κάνουν τη διαφορά και υπάρχουν σκέψεις να ενισχυθεί και από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις ομάδες του νησιού, οι οποίες προχωράνε και υπάρχουν κάποιες επαφές. Ο Κώστας Χριστοφοράκης περιμένει να πάρει το οκ από τη διοίκηση για να προγραμματίσει προπονήσεις, που ίσως ξεκινήσουν το επόμενο διήμερο, αφού γίνουν και τα απαραίτητα τεστ πριν.
 
Δεν μπορεί κανείς όμως να μην σκεφτεί ότι ένα πιθανό καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες, όπως λέει η κυβέρνηση, ουσιαστικά θα τινάξει όλον τον προγραμματισμό στον αέρα και ίσως να σημαίνει και την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια