Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Τεράστια νίκη στην Άρτα ο Αστέρας, 1-0 την Αναγέννηση

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
25 Φεβρουαρίου 2024 / 17:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας έπαιξε πολύ έξυπνα, έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας ελάχιστα απειλήθηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς

Ο Αστέρας Πετριτή πήρε μια ακόμη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στην Άρτα νίκησε την ιστορική Αναγέννηση με 1-0 και μένει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής. Η κερκυραϊκή ομάδα ήξερε ότι οι τρεις βαθμοί στο ματς αυτό θα την κρατούσαν ζωντανή και βαθμολογικά και ψυχολογικά στον αγώνα που κάνει να μείνει στην κατηγορία, πήγε αποφασισμένη και τα κατάφερε.

Ο Αστέρας έπαιξε πολύ έξυπνα, έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας ελάχιστα απειλήθηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ με γκολ πέναλτι του Γεωργακόπουλου και τα δύσκολα τα είχε η αντίπαλος που έπρεπε να βγει μπροστά για να σκοράρει. Όμως ο παίκτες του Αστέρα ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιάννη Σφακιανάκη, ήταν εξαιρετική στον ανασταλτικό τομέα, δεν κινδύνεψαν και θα μπορούσαν με τον Γεωργοπάλη να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, στην καλύτερη ευκαιρία που δημιουργήθηκε μετά το γκολ στο ματς.

Φάσεις και γκολ    

Στο 6΄κεφαλιά του Ζυγκερίδη απέκρουσε ο Τζαφέστας, ενώ στο 12΄ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, δόθηκε σε χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή,  που ανέλαβε να εκτελέσει ο Κ. Γεωργακόπουλος ήταν εύστοχος και έκανε το 0-1. Στο 45΄κεφαλιά του Ζυγκερίδη από καλή θέση άουτ.

Στο 72΄ωραία προσπάθεια του Γεωργοπάλη, ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, το σουτ όμως περνάει  ελάχιστα άουτ. Στο 77΄ σουτ του Κυριάκη μπλόκαρε ο Τζαφέστας.

Διαιτητές: Λ. Τζόβας, Ορ. Ευαγγέλου, Δ. Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Ηπείρου).

Αναγέννηση Άρτας: Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης (70΄Μουσιωτίτσας), Θεοδωράκης, Κωνσταντίνου, Πάνος, Ζυγκερίδης, Κορομηλάς (56΄Φερεντίνος), Κυριάκης

Αστέρα Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Μεντής, Γωγουβίτης, Γαρδικιώτης, Πούλος, Κρητικός, Γεωργοπάλης, Κοιλιάρας (74΄Στεργίου), Γκασίδης, Γεωργακόπουλος, Λούβρος.

ΦΩΤΟ@ artagoal.gr, από το ματς Αναγέννηση Άρτα – Αστέρας Πετριτή 0-1

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια