Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές οι ομάδες… ψίχουλα οι 100.000€ της ΠΙΝ

Οικονομική ενίσχυση
25 Φεβρουαρίου 2021 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν αναμενόμενο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ενισχύσει οικονομικά τα σωματεία των τεσσάρων νησιών της, που μετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα,

 με ένα ποσό που θα τα βοηθήσει να καλύψουν μέρος των εξόδων μετακίνησης. Μια υποχρέωση που εκτιμούμε ότι είναι ψίχουλα τηρουμένων των αναλογιών, σε σχέση με τον αριθμό των ομάδων που πρέπει να τα μοιραστούν, καθώς στα νησιά του Ιονίου τα έξοδα μετακίνησης είναι αυξημένα.
 
Όσον αφορά την Κέρκυρα, για τον ΝΑΟΚ που έχει τμήματα κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και υδατοσφαίρισης, με πολυδάπανες μετακινήσεις, το ερώτημα είναι αν θα πάρει ένα ποσό και για τα τρία τμήματα ή ξεχωριστά για το καθένα.
 
Η ομάδα χάντμπολ ανδρών του Φαίακα που σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι (με διανυκτέρευση) χρειάζεται 2.000€, είναι δύσκολο να καλυφθεί το μερίδιό του από τα 100 χιλιάρικα της Περιφέρειας.
 
Πέραν αυτών, ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα έχουν να δώσουν πάνω από δέκα αγώνες εκτός έδρας και το κόστος μετακίνησης είναι πάνω από 1.200€ για κάθε παιχνίδι. Και δεν αναφερόμαστε σε άλλα αθλήματα και ομάδες, όπως στίβος, γυμναστική, άρση βαρών, πυγμαχία, ξιφασκία κλπ, γιατί δεν ξέρουμε αν θα γίνουν οι αγώνες στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αλλά και αυτά τα αθλήματα θα πρέπει να μπουν στη λίστα, γιατί μετά τον Μάιο, μπορεί να διεξαχθούν οι αγώνες. Στην Κέρκυρα οι ομάδες είναι πάνω από 12 και δικαίωμα έχουν όλες να πάρουν ένα ποσό.
 
Με βάση τα δεδομένα, τα χρήματα αυτά είναι μια μικρή βοήθεια για τα σωματεία και καλοδεχούμενη η απόφαση της ΠΙΝ από αυτά, αλλά το ποσό είναι υπερβολικά μικρό και θα πρέπει να δοθούν τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα. Γιατί αν θα υπολογίσουμε για όλη την ΠΙΝ κάθε σωματείο μπορεί να πάρει 3-4 χιλιάρικα, αυτό ουσιαστικά δεν βοηθάει τις περισσότερες ομάδες, καθώς κάποιες από αυτές απλά δεν θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια