Κράτσα: Παραποιούν την πραγματικότητα, οι ομοσπονδίες καταλυμάτων

Κράτσα: Παραποιούν την πραγματικότητα, οι ομοσπονδίες καταλυμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ). Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προέβη στην εξής δήλωση-απάντηση προς τα δ.σ. των Ομοσπονδιών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου.

18
Φεβρουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ). Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προέβη στην εξής δήλωση-απάντηση προς τα δ.σ. των Ομοσπονδιών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid19.
 
«Από την πρώτη στιγμή, ως Περιφερειακή Αρχή, εκφράσαμε την πολύπλευρη και αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού και όχι μόνο, αλλά και προς όλους τους κλάδους της οικονομίας, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, μετά τα όσα δυσάρεστα επεφύλασσε η πανδημία του Covid19, τόσο για τις έκτακτες ανάγκες, όσο και για τη στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και την ασφάλεια των εργαζομένων.
 
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς κατόπιν των δημόσιων ανακοινώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά ακόμα και της χθεσινής τηλέ-συνάντησης εργασίας που είχαμε με τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας, παρατηρείται τέτοια παραποίηση της πραγματικότητας και των δεδομένων από τις Ομοσπονδίες Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων.
 
1. Το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» είναι ύψους 14 εκατομμυρίων €. Υπενθυμίζω ότι έπειτα από δική μου πρωτοβουλία καταφέραμε να τροποποιήσουμε το πλαφόν, από το οποίο καθορίζονταν οι δικαιούχοι κατεβάζοντάς το από τις 30 στις 15 χιλιάδες €, ώστε να ωφεληθούν από το πρόγραμμα περισσότεροι επιχειρηματίες. Για να επιτευχθεί ωστόσο, αυτό, απαιτήθηκε τροποποίηση του προγράμματος κι εν συνεχεία η σχετική έγκρισή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή του.
2. Τα 16 εκατομμύρια €, τα οποία προσθέσαμε στον προγραμματισμό μας, θα έρθουν να συμπληρώσουν το προηγούμενο πρόγραμμα ενίσχυσης των 14 εκατομμυρίων €. Άρα δεν μιλάμε για αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ενίσχυσης από 14 σε 30 εκατ. €, όπως εσφαλμένα επικαλούνται κάποιοι, αλλά επί της ουσίας για ένα δεύτερο πρόγραμμα 16 εκατ. €, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού, έπειτα από διαβούλευση με τα Επιμελητήρια και τους παραγωγικούς φορείς των Ιονίων Νήσων. Η υλοποίησή του και η εφαρμογή θα έχει άμεση σχέση και με τα αποτελέσματα του αρχικού προγράμματος των 14 εκατομμυρίων €, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί από τις αιτήσεις.