Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχεδιασμός για κατάργηση της Football League

Αναδιάρθρωση
15 Φεβρουαρίου 2021 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές στην Ελλάδα, κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση να προσπαθεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Έτσι ο Λ. Αυγενάκης κάνει βαθιές τομές προσπαθώντας να αλλάξει σχεδόν τα πάνα. Και για κάποια έχει δίκιο, για κάποια άλλα είναι βιαστικός και θα έπρεπε να μελετήσει περισσότερο τις αλλαγές που πιθανόν είναι ανούσιες και κυρίως εξυπηρετούν μόνο κάποιους.
 
Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση των μεγάλων κατηγοριών, Super League, Super League 2 και Football league. Με βάση τον σχεδιασμό θα έχουμε Α1, Α2 και Γ΄ Εθνική, με τις δυο πρώτες να είναι επαγγελματικές, πράγμα που σημαίνει τη συνένωση Super League 2 και Football league. Ίσως πιο λογικό θα ήταν να φροντίσει σε βάθος 1-2 χρόνων να μειωθούν και οι επαγγελματικές ομάδες, αφού οικονομικά δεν μπορούν να σταθούν στη χώρα. Ψιλά γράμματα αυτά ή απλά δεν χαλάει χατίρια; Καλο θα ήταν να δουν τις εκατοντάδες προσφυγές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που δεν παίρνουν τα χρήματά τους, ομάδες που διαλύονται και τη γενικότερη «κακομοιριά» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που στηρίζεται και στις κρατικές επιχορηγήσεις, όπως τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ στη Super League 2.
 
Το προσχέδιο για τις αναδιαρθρώσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναφέρει:

1. Κάθε έτος διεξάγονται, ύστερα από προκήρυξη της οικείας διοργανώτριας αρχής, τα ακόλουθα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου:
(α) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και
(β) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2).
 
2. Στα πρωταθλήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (ΠΑΕ) που αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 85. Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2) τουλάχιστον το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας».
 
3. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών σωματείων, αποτελούμενες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Κάθε σωματείο, η ομάδα του οποίου ανέρχεται, κατά τους οικείους κανονισμούς, από τη Γ` Εθνική Κατηγορία Ανδρών στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, υποχρεούται να μετατραπεί σε Π.Α.Ε. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 30 ημερών από την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, άλλως αποβάλλεται».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια