Εξαιρετική η παρουσία των Κερκυραίων αθλητών

Εξαιρετική η παρουσία των Κερκυραίων αθλητών

Ακόμα έχα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Σπυριδούλα Καρύδη

ΑΘΗΝΑ. Το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

15
Φεβρουαρίου / 2021

με εξαιρετική παρουσία των αθλητών και των αθλητριών της Κέρκυρας, έστω και αν κάποια παιδιά έχουν πάρει μεταγραφή σε άλλους συλλόγους.
 
Συνολικά πήραν μέρος οχτώ αθλητές από την Κέρκυρα και τα εφτά μετάλλια (ένα χρυσό, τρία ασημένια και τρία χάλκινα), που κατέκτησαν είναι μια εντυπωσιακή συγκομιδή, έστω και αν δεν βρέθηκαν στους αγώνες όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές. Αυτό δεν δίνει μικρότερη αξία στα μετάλλια και τις επιδόσεις των παιδιών, αντίθετα δείχνει ότι η Κέρκυρα των ελλιπών εγκαταστάσεων αντέχει και ο στίβος της Κέρκυρας είναι στην κορυφή και συνεχίζει να παλεύει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
 
Τα προβλήματα είναι γνωστά και πιθανόν αν αυτά τα παιδιά είχαν ένα κλειστό προπονητήριο θα βρισκόντουσαν πιο ψηλά και πολλά περισσότερα θα συμμετείχαν στις προπονήσεις των ομάδων.
 
Οι διακρίσεις του διημέρου
 
Η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού Γ.Σ. πήρε το χρυσό στο τριπλούν με επίδοση 13,72μ. χωρίς να έχει ουσιαστικά αντίπαλο, ενώ ήρθε δεύτερη στο μήκος με 6,13μ. πίσω από τη Βούλα Παπαχρήστου που έφτασε τα 6,23μ.
 
Στο άλμα εις ύψος, η Παναγιώτα Δόση που ανήκει πλέον στον Ελευθέριο Βενιζέλο με άλμα στο 1,83μ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση με νικήτρια την Ιωάννα Ζάκα της Φιλοθέης που πέρασε το 1,85μ. Ο 18χρονος Γιώργος Δόσης, αδελφός της Παναγιώτας που επίσης πήγε στην ομάδα του Ελ. Βενιζέλου με άλμα στο 1,93μ. κατετάγη τρίτος.
 
Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος από τον Κερκυραϊκό φέτος πήγε στον ΑΟ Κάλλιστο με άλμα στα 7,62 ήρθε δεύτερος πίσω από τον Τέντογλου, που έφτασε τα 8.00μ.
Ο Δ. Μονόπωλης του ΚΓΣ είχε πολύ καλή παρουσία και με άλμα στα 15,66 πήρε την τρίτη θέση με νικητή τον Δ. Τσιάμη με άλμα στα 16,42μ.
 
Εξαιρετικός και ο Σπύρος Δουκατέλης του Κερκυραϊκού, ο οποίος στα 200μ. με 22,03 ήταν τρίτος, ενώ στα 60μ. έμεινε εκτός τελικού για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου αφού πήρε την 9η θέση.
 
Στη σφαιροβολία ο 18χρονος Πέτρος Πουλής του Κερκυραϊκού Γ.Σ. πήρε την 5η θέση με βολή στα 13,66μ. Η 17χρονη Ηρώ Βραδή του ΚΓΣ πέρασε τα 3,45 στο άλμα επί κοντώ και ήταν στην 7η θέση με πρώτη την Πόλακ (4,71μ.) και δεύτερη τη Στεφανίδη με 4,61μ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ