Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδοχικές επαφές της Μ. Υδραίου με Υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα

Δήμος Κέρκυρας
04 Φεβρουαρίου 2021 / 18:45

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα καθώς και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

ΑΘΗΝΑ. Η προώθηση ζητημάτων που σχετίζονται με την προοπτική ανάπτυξης και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων είναι το αντικείμενο των συναντήσεων που είχε με Υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων σε επίσκεψή της στην Αθήνα. Η Μ. Υδραίου την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα καθώς και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Πληθώρα θεμάτων απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος με τον κ. Πέτσα, η οποία διήρκησε πέραν της μίας ώρας. Τα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος ΙΙ», ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες της σχολικής στέγης, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη άμβλυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την πιο εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν.
 
Χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος ΙΙ» για την πυρασφάλεια των σχολείων
 
Σε ό,τι αφορά το «Φιλόδημος ΙΙ» σημειώνεται ότι αποφασίστηκε η ένταξη στο πρόγραμμα του σημαντικού έργου που αφορά την πυροπροστασία των σχολείων. Ο τίτλος του σχετικού έργου είναι « εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 471.820,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει φορέα υλοποίησης το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
 
Η Μ. Υδραίου συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά με τον οποίο συζήτησε χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα. Προτάθηκε και έγινε δεκτό, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες πολεοδομήσεων, να αναλάβει το Υπουργείο μέσω των ειδικών του ομάδων να πραγματοποιήσει τοπικά πολεοδομικά σχέδια στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας με έμφαση στα Διαπόντια νησιά αλλά και σε περιφερειακές ενότητες του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η δαιδαλώδης γραφειοκρατία που απαιτεί μια τέτοια πολυσύνθετη διαδικασία και όπως τόνισε η Δήμαρχος «ευελπιστούμε ότι έτσι θα έχουμε πολύ πιο γρήγορα πολεοδομικά σχέδια και πράξεις εφαρμογής στα οποία μπορούν να ενταχθούν περιοχές του Δήμου μας. Για παράδειγμα, στα Διαπόντια εφόσον υπάρξει τέτοιου είδους τακτοποίηση μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για μόνιμη εγκατάσταση κατοίκων σε αυτά». Με τον κ. Ταγαρά, η Δήμαρχος συζήτησε και το θέμα των περιφερειακών πάρκινγκ τονίζοντας την ανάγκη απόδοσης χρήσεων γης για τον σκοπό αυτό.


 
Όσον αφορά το πρόβλημα που τόνισε η Δήμαρχος με τα πολλά ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα κτήρια που εγκυμονούν κινδύνους,  ενημερώθηκε για το νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για την διαδικασία αποκατάστασης των ακινήτων αυτών.
Σημειώνεται τέλος ότι η Μ. Υδραίου θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή, όπου και αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.