Προχωράει στη δημιουργία τμήματος στίβου ο ΑΟ Παξών

Προχωράει στη δημιουργία τμήματος στίβου ο ΑΟ Παξών

ΠΑΞΟΙ. Η ανάγκη για άθληση, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα σε ένα μικρό νησί όπως οι Παξοί είναι δεδομένη.

25
Ιανουαρίου / 2021

Πέρα από τον ΑΟ Παξών που έχει ποδοσφαιρική ομάδα στην Α1 της ΕΠΣΚ και ιστορία 36 χρόνων, δημιουργήθηκε και ομάδα μπάσκετ, ο Ποσειδώνας, ο οποίος έχει έδρα, προπονείται και αγωνίζεται στο κλειστό του ΕΑΚΚ, ελλείψει κλειστού στους Παξούς.
Όμως ο αθλητισμός, πέραν των ωφελειών του, είναι και διέξοδος για τα παιδιά και η σκέψη του ΑΟ Παξών, εκτός από ποδόσφαιρο, είναι να οργανώσει και τμήμα στίβου. Άλλωστε παλιότερα στον Νομό της Κέρκυρας υπήρχαν ομάδες στίβου και από τον Όλυμπο και από τον Κρόνο Αργυράδων, ενώ τώρα ο ΑΟ Κέρκυρα, η ΑΕ Λευκίμμης και η ΓΕΘ, εκτός από ποδόσφαιρο καλλιεργούν και στίβο.

Το ΔΣ του ΑΟ Παξών προχωράει στον σχεδιασμό του τμήματος, έστω και αν γνωρίζει ότι στους Παξούς δεν υπάρχουν οι υποτυπώδεις εγκαταστάσεις στίβου, αλλά με αγάπη και μεράκι πολλά μπορούν να γίνουν.

Η διοίκηση δημοσιοποίησε τις προθέσεις της, με ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Το ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι ξεκίνησε η δημιουργία τμήματος στίβου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την καθοδήγηση, τους Φίλιππο Τάντη του ΑΟ Κέρκυρα και Θανάση Χάσκη του Πρωτέα Ηγουμενίτσας. Με την δημιουργία του τμήματος θα πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ελπίζουμε και με την βοήθεια του Δήμου Παξών, να κατασκευαστούν και οι κατάλληλες υποδομές. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι 20 αθλητές που εκδίδουν δελτίο για το τμήμα τένις, το οποίο ήταν προαπαιτούμενο για την εγγραφή στην ομοσπονδία. Εάν η διαδικασία ολοκληρωθεί γρήγορα θα έχουμε συμμετοχή και στο επόμενο πρωτάθλημα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ