Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Στ. Πέτσα με φορείς στα Ιωάννινα

Περιφέρεια Ηπείρου
21 Ιανουαρίου 2021 / 15:03

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) Θεσμικά, αλλά και τρέχοντα ζητήματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη (Πέμπτη 21/1) του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στην

Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό και για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, τους πρόσθετους πόρους που απαιτούνται, ενώ επανέλαβε το διαχρονικό αίτημά του για αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών και φορέων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κων. Σιαράβας, Αγνή Νάκου - Δασούλα, Οδυσσέας Πότσης, Σταυρούλα Μπραϊμη - Μπότση και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημ. Σιώλος,

Επίσης συνάντηση είχε και στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου που υποδέχτηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα,τα μέλη του προεδρείου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, το πρωί της Πέμπτης.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Π.Ε.Δ. κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Παππάς και ο γραμματέας κ. Γιάννης Δαρδαμάνης ευχαρίστησαν τον προσφάτως τοποθετηθέντα με καθήκοντα αρμόδιου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών που επισκέφτηκε τους θεσμικούς εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής στο «σπίτι» της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου.



Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου καλωσορίζοντας τον κ. Πέτσα, υπογράμμισε τις διαχρονικά καλές σχέσεις των Δήμων της Ηπείρου με την τελευταία ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ευχόμενος να συνεχιστεί και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου το κλίμα αυτό.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ήταν υποχρέωσή του αυτή η θεσμική συνάντηση, καθώς θεωρεί τους Δήμους και την Π.Ε.Δ. Ηπείρου «συμμάχους» και «κρίκους» μιας αλυσίδας που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του πολίτη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.


Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης όσο και σε θέματα του Δήμου Ιωαννιτών.
Εκτενής αναφορά έγινε στις συνέπειες της πανδημίας τόσο στη λειτουργία του ίδιου του δήμου όσο και στην τοπική οικονομία με τον Αναπληρωτή Υπουργό να δεσμεύεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηριχθεί από το κράτος και την κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που θα υπάρξουν όταν γίνει άρση των απαγορευτικών μέτρων.