Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η λειτουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης (detox) στο Γ. Νοσοκομείο

detox
21 Ιανουαρίου 2021 / 09:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης (detox) της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν παρουσιασθεί εξ αιτίας της πανδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ανήκει στους Οργανισμούς-φορείς πανελλαδικά  που έχουν λάβει ειδική έγκριση από το Υπουργείο Υγείας  για την υλοποίηση δράσεων απεξάρτησης. Η λειτουργία της Μονάδας κατέστη δυνατή μετά την αδειοδότηση που έλαβε στις αρχές  του 2019.
Η νέα Μονάδα του Νοσοκομείου βρίσκεται σε αυτόνομο χώρο και έχει την δυνατότητα σωματικής-φαρμακευτικής  απεξάρτησης έως τεσσάρων (4) ασθενών ταυτόχρονα. Πρόκειται για Μονάδα εσωτερικής παραμονής  και δεν υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια επιλογής.
Η Μονάδα προσφέρει ιατρική, φαρμακευτική και νοσηλευτική υποστήριξη σε άτομα που είναι  εξαρτημένα από ουσίες(ηρωίνη, βουπρενοφρίνη,  βενζοδιαζεπίνες) ή αλκοόλ και η νοσηλεία διαρκεί 21 ημέρες. Εκτός  του βασικού στόχου, που είναι ο έλεγχος των συμπτωμάτων απόσυρσης και στέρησης από παράγωγα οπίου, βενζοδιαζεπινών ή αλκοόλ, η Μονάδα detox,  έχει την δυνατότητα  διασύνδεσης με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, αντιμετωπίζοντας συνυπάρχουσες παθολογικές διαταραχές.
Επίσης η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης  αποτελεί τον διασυνδετικό κρίκο για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής  αποκατάστασης του ωφελούμενου.
Στα μέλη  που εισάγονται, γίνεται πλήρης εργαστηριακός και κλινικός έλεγχος, ενώ χορηγείται φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των στερητικών συμπτωμάτων.
Στην Μονάδα  υπάρχει εξειδικευμένο νοσηλευτικό  προσωπικό σε 24ωρη βάση και τα μέλη  υποστηρίζονται   από  Ψυχολόγο  κατά την διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας.
Επίσης παρέχονται δραστηριότητες εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας, όπως και συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Μετά την ολοκλήρωση  της νοσηλείας, ο ενδιαφερόμενος έχει  την δυνατότητα να ακολουθήσει,  είτε το κλειστό  πρόγραμμα Απεξάρτησης  στην κλειστή Κοινότητα Καρτερών Θεσσαλονίκης, είτε στο ανοιχτό ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα στο «Διάπλους» στην Κέρκυρα.
Η εισαγωγή γίνεται κατόπιν επικοινωνίας  με το Τμήμα DETOX- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο τηλέφωνο 2661360822  και στο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ « 2661361124.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.