Ο Ιατρικός σύλλογος συγχαίρει τον Χρ. Άνθη για τα τεστ των δασκάλων

Ο Ιατρικός σύλλογος συγχαίρει τον Χρ. Άνθη για τα τεστ των δασκάλων

Σημαντικό μέτρο προστασίας της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, τον έλεγχο των εκπαιδευτικών με rapid test, ιδίως την συγκεκριμένη περίοδο που είχε προηγηθεί μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, λόγω των εορτών. Θα θέλαμε δε να συγχαρούμε τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την συνεργασία του με την Περιφέρεια ώστε να διενεργηθούν άμεσα τα τεστ των εκπαιδευτικών.

14
Ιανουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ). Τα σχολεία καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τη σωματική και συναισθηματική τους ευεξία, να αποκτήσουν γνωστικές δεξιότητες καθώς και δεξιότητες  επικοινωνίας και συνεργασίας με τους άλλους σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Είναι αδιαμφισβήτητη η αξία της δια ζώσης εκπαίδευσης η οποία δεν μπορεί με καμία μορφή τηλεκπαίδευσης  να αντικατασταθεί. Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά από απόφαση της κυβέρνησης ξαναγύρισαν στα σχολεία τους, στον φυσικό τους χώρο. 

Ως Ιατρικός σύλλογος θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους  να ακολουθήσουν πιστά τα γνωστά πλέον σε όλους μέτρα ατομικής προφύλαξης, σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να γίνεται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό καθώς και να τηρηθούν τα γενικά μέτρα που ισχύουν για όλους μας την συγκεκριμένη περίοδο, σε μια προσπάθεια διατήρησης της καλής επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί μας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας από την αρχή της πανδημίας συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια  διαχείριση της, με δράσεις σε πολλαπλά επίπεδα όπως αυτή της ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων σε σχέση με την λοίμωξη covid 19. Παγια θέση μας  προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε επιδημιολογικά το νησί μας, είναι η χρήση των διαγνωστικών τεστ.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας  να τονίσουμε ως σημαντικό μέτρο προστασίας της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, τον έλεγχο των εκπαιδευτικών με rapid test, ιδίως την συγκεκριμένη περίοδο που είχε προηγηθεί μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, λόγω των εορτών. Θα θέλαμε δε να συγχαρούμε τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την συνεργασία του με την Περιφέρεια ώστε να διενεργηθούν άμεσα τα τεστ των εκπαιδευτικών. Ελπίζουμε σε ανάλογες δράσεις και συνεργασίες  στο μέλλον ενόψει και του ανοίγματος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια όλων μας να προστατέψουμε αφενός την ενδοσχολική κοινότητα και αφετέρου συνολικά την επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

Να ευχηθούμε στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς τους καλή χρονιά και να πάνε όλα καλά! Ο Ιατρικός Σύλλογος θα είναι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα στηρίζοντας επιστημονικά το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών μας.