Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
26 Ιουλίου 2023 / 13:57

Από την πρώτη στιγμή συντονίστηκε η ιατρική κάλυψη της περιοχής με ιατρούς και ασθενοφόρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ). Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανείπωτης καταστροφής, με τις πρόσφατες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο Βόρειο κομμάτι του νησιού μας. Πυρκαγιές που, εκτός από βαθιά θλίψη σε όλο τον ελληνικό λαό, δημιουργούν κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, με άμεσες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας αλλά και της υγείας των κατοίκων των πληγέντων (και όχι μόνο) περιοχών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στους συμπολίτες μας, που επί μέρες δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη, θέτοντας το σύνολο των μελών του σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν σε ότι χρειαστεί.

Σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Καρβέλη Ιωάννη, συντονίστηκε η ιατρική κάλυψη της περιοχής με ιατρούς και ασθενοφόρα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενώ τις υπηρεσίες τους πρόφεραν στο σύνολό τους και τα ιδιωτικά ιατρεία και πολυιατρεία της περιοχής, που επίσης διέθεσαν το προσωπικό και τα ασθενοφόρα τους.

Με δεδομένο ότι το βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας εξακολουθεί να δοκιμάζεται, ζητάμε από τα μέλη μας να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, ώστε να προσφέρουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί και με ό,τι μέσα έχουμε, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη.

Ιδιαίτερη προσοχή

Επισημαίνουμε δε, ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων από τους πολίτες στις επιπτώσεις από τον καπνό και τις υψηλές θερμοκρασίες που συνοδεύουν τις μεγάλες πυρκαγιές διότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία ατόμων που πάσχουν από άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρδιακή νόσο, καθώς και η υγεία των παιδιών, των εγκύων και των πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να μετακινηθούν από τα σημεία που καταγράφονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, προτείνεται η παραμονή τους εντός των οικιών με τη χρήση κλιματισμού. Όλοι πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους για τυχόν συμπτώματα και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους σας εάν παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια, βήχα, ή άλλα συμπτώματα που δεν απομακρύνονται. 

Με την ευχή να τελειώσει το συντομότερο αυτός  ο εφιάλτης και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες, εφιστούμε την προσοχή όλων, συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και βεβαίως συγχαίρουμε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, για τη άνιση μάχη που δίνουν.

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, Περικλής Μπαλανίκας                                         

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  Αναστασία Αποστολίδου