Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά χωρίς γιατρό το νησί των Οθωνών

Οθωνοί
04 Ιανουαρίου 2021 / 23:02

ΟΘΩΝΟΙ (ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ). Χωρίς γιατρό έχουν μείνει πάλι από τις 11 Δεκέμβρη οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού των Οθωνών.

Τη θέση του αγροτικού γιατρού κάλυπτε μέχρι πρότινος οπλίτης ιατρός, ενώ τις τελευταίες ημέρες στο νησί βρίσκεται η Μαριλένα Μάστορα, γιατρός και στέλεχος της ΝΔ, η οποία φροντίζει τα έκτακτα περιστατικά.

Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών Μίμης Κατέχης σημειώνει μέσω social media ότι  η πλήρωση της θέσης θα γίνει μεσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο Υπουργείο: 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ιατρό και συντοπίτισσα Μαριλένα Μάστορα, που από τις 12 Δεκεμβρίου βρίσκεται στους Οθωνούς καλύπτοντας με επαγγελματική υπευθυνότητα και ευαισθησία τις ιατρικές ανάγκες του νησιού μας.

Κατά τη  διάρκεια αυτών των ημερών αντιμετώπισε τρία περιστατικά, τα οποία έχριζαν ιατρικής περίθαλψης. Τα δύο  από αυτά διακομίστηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Γ.Ν. Κέρκυρας. Ένα εκ των περιστατικών αυτών έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομειο άμεσα ως πιθανό κρούσμα covid-19. Η συγκεκριμένη διακομιδή πραγματοποιήθηκε με το σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας. 

Επίσης και κατόπιν συνεννόησής της  με τον Γεράσιμο Πουλημά, κατέφθασε στο Ιατρειο των Οθωνών ιατρικός εξοπλισμός και ιατρικά αναλώσιμα,  που ο ίδιος δώρισε στη μνήμη  της μητέρας  του.Τον ευχαριστούμε θερμά.

Να σημειωθεί  ότι τις τελευταίες 25  ημέρες  δεν υπάρχει  ιατρική κάλυψη στους Οθωνούς.

Σε σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο  η πλήρωση της θέσης  θα γίνει μέσα  τον επόμενο μήνα.

Μόλις τώρα ενημερώθηκα ότι το υποτιθέμενο κρούσμα covid-19 βγήκε αρνητικό.
Επίσης ευχαριστώ το Λιμεναρχείο Οθωνών και Κερκύρας πού είναι δίπλα μας, αυτόν τον δύσκολο Χειμώνα πού περνάμε»
.