Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος στο πάρκινγκ της Λαϊκής - Θα γίνει υπαίθριο θέατρο (video - photos)

Πάρκινγκ
10 Δεκεμβρίου 2020 / 14:39

Από το πρωί της Πέμπτης, έχει πιάσει δουλειά ο εργολάβος, ο οποίος έχει αναλάβει της αποξήλωση της ασφάλτου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανάπλαση θα γίνει στον ακάλυπτο χώρο του Νέου Φρουρίου, πάνω από τη Λαϊκή Αγορά, το σημείο δηλαδή που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο άτυπα ως πάρκιγκ αυτοκινήτων. 
Από το πρωί της Πέμπτης, έχει πιάσει δουλειά ο εργολάβος, ο οποίος έχει αναλάβει της αποξήλωση της ασφάλτου, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν σε αθλία κατάσταση. 
Ο χώρος είναι γνωστός ως πάρκιν της Λαϊκής, μολονότι εδώ και αρκετά χρόνια τυπικά δεν προορίζεται για τέτοια χρήση, εφόσον είναι στη δικαιοδοσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων. 




Είναι βεβαίως γνωστό ότι, χρησιμοποιείτο ευρέως από τα ΙΧ, ως αναπόφευκτη λύση στο χρονίζον ζήτημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης που ταλανίζει την πόλη της Κέρκυρας. 

Με κονδύλι της τάξεως του 1 εκατ. που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας 2019 - 2023), εγκεκριμένο ήδη από την προηγούμενη θητεία του Υπουργείου Πολιτισμού, θα γίνει πλήρης αναδιαμόρφωση και θα πάρει την τελική του μορφή εντός πενταετίας. 

Προβλέπεται η κατασκευή χώρου υπαίθριου θεάτρου, αφού ολοκληρωθεί η εκπόνηση της σχετικής μελέτης. 

Μέχρι τότε το οικόπεδο θα καθαριστεί και θα παραμένει απροσπέλαστο για οχήματα. 

Στο εν λόγω πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται  πολλές άλλες εργασίες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει, οπως καθαρισμοί τειχών τόσο στο Παλαιό, όσο και στο Νέο Φρούριο.