Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Τα ...κομμένα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Σπύρος Νεράντζης
30 Nov 2020 / 15:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγγραφα που αφορούν τον Δήμο Αργοστολίου, τον έτερο «αντάρτη» μαζί με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, δημοσιοποιεί ο Σπύρος Νεράντζης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Κέρκυρα ψηλά" καταγγέλλει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό γιατί του αφαίρεσε τον λόγο, όταν ζήτησε να παρουσιάσει δύο έγγραφα στη συνεδρίαση του Σαββάτου, σχετικά με τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ.

Υποστηρίζοντας την πρότασή του, ότι δηλαδή οι επιταγές του νέου νόμου είναι αναπόδραστες- εκτός εάν αυτός κηρυχθεί αντισυνταγματικός από δικαστική αρχή- ο Σπύρος Νεράντζης θέλησε να παρουσιάσει δύο έγγραφα: Την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, αλλά και την διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπεγράφη λίγα εικοσιτετράωρα μετά, χωρίς χρονοτριβές.    

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Νεράντζης αναφέρει:
 
Στην συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, στις 28/11/2020, στην προσπάθεια μας να αναπτύξουμε και να αιτιολογήσουμε την πρόταση μας, η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με ημερομηνία 26.11.2020, με την διαπιστωτική πράξη καταγραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της παραμένουσας σε λειτουργία Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Α.Ε. (Ε.Δ.Α.Κ.Ι Α.Ε. ΟΤΑ) και περιέλευσης αυτών στον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Μια διαπιστωτική πράξη η οποία έγινε τρεις ημέρες μετά την λήψη ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου παρόμοια με την απόφαση που επεδίωκε να πάρει η Δημοτική Αρχή και από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια διαπιστωτική πράξη η οποία ορίζει τον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, καθολικό διάδοχο στην κινητή και ακίνητη περιουσία που περιέρχεται σε αυτόν και υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών.

Μία από τις αιτιολογίες της αφαίρεσης του λόγου της παράταξης μας, ήταν ότι «εδώ συζητάμε για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και όχι για άλλους Δήμους», εφαρμόζοντας βέβαια αυστηρά τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, («τώρα γίνεται μόνον ανάγνωση των προτάσεων ») αλλά μόνον για την παράταξη μας.

Βέβαια όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 25.11.2020 με το ίδιο θέμα, η Δημοτική Αρχή έφερνε σαν παράδειγμα προς μίμηση την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου έστελνε στα mail όλων των δημοτικών συμβούλων την απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου…….. ήταν απλά Πέμπτη βράδυ …… ή η αναφορά σε άλλους Δήμους μπορεί να γίνεται μόνον από την Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις οι οποίες στηρίζουν τις προτάσεις της ;
 
Υ.Γ. Επισυνάπτονται και τα ανάλογα έγγραφα
A.        23.11.2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργοστολίου (σταλμένο από το γραφείο συλλογικών οργάνων του Δήμου μας)

B.        26.11.2020 Διαπιστωτική πράξη καταγραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της παραμένουσας σε λειτουργία Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Α.Ε. (αναρτητέα στο Διαδικτυο)