Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό αυστηρούς όρους το restart της αγοράς - Το σύστημα «Click Away»

Αγορά
22 Nov 2020 / 10:57

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το εμπόριο θα επανεκκινήσει, όταν δώσουν το «πράσινο φως» οι λοιμωξιολόγοι και πιθανότατα όχι όλοι οι τομείς του ταυτόχρονα

ΑΘΗΝΑ.  Την  πεποίθησή του ότι η αγορά θα επανεκκινήσει υπό αυστηρούς όρους και κανόνες ασφαλείας, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου στον ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα ορισμένων τομέων της αγοράς, όπως για παράδειγμα τα καταστήματα παιχνιδιών και εποχικών ειδών, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι ειδικοί βάσει της επιδημιολογικής εικόνας που θα υπάρχει, ενώ ο Υπουργός έκανε λόγο και για το σύστημα «Click Away», το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί στο νέο restart του λιανεμπορίου.

«Η οικονομία θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. Στο Υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί.

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι οι αγορές με τον τρόπο του click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.