Κοντοζαμάνης: «Ύστατο μέτρο η επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη»

Κοντοζαμάνης: «Ύστατο μέτρο η επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη»

Ο υφυπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «δίνεται μάχη» και τόνισε ότι είναι μέρος του συστήματος υγείας και ο ιδιωτικός τομέας

20
Νοεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Ο ιδιωτικός τομέας δεν επιθυμούσε να παραχωρήσει κλίνες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε ως ύστατο μέτρο η επίταξη δύο κλινικών, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η απόφαση για επίταξη ελήφθη καθώς είναι επιβαρυμένη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και πρέπει τα δημόσια νοσοκομεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τη λειτουργία τους για όλα τα περιστατικά.

Όπως ανέφερε, τα περιστατικά που είναι σε ιδιωτικές κλινικές θα μεταφερθούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «δίνεται μάχη» και τόνισε ότι είναι μέρος του συστήματος υγείας και ο ιδιωτικός τομέας. «Η επίταξη σημαίνει ότι προσθέτουμε στις δυνάμεις μας και αυτές τις κλίνες» υπογράμμισε.

Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους τίθενται πλέον στη διάθεση της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ενώ, αν και απεστάλη αίτημα, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό και επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, με τη σχετική διορία να εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης.


πηγή: Kathimerini.gr