Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο κάλεσμα του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για συγκέντρωση

Συνδικάτο
16 Nov 2020 / 14:36

Παρά τις απαγορεύσεις για συγκεντρώσεις, πορείες και συναθροίσεις, η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στο Εργατικό Κέντρο, στις 18:00 της Τρίτης 17 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔ/ΛΩΝ).  Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Κέρκυρας για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν στη συγκέντρωση, η οποία προγραμματίζεται -παρά τις απαγορεύσεις περί εκδηλώσεων και συναθροίσεων- για το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

«47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η οικονομική χούντα της ολιγαρχίας του πλούτου είναι εδώ!

Τα δικαιώματα και η αμοιβή του κόπου της εργατικής τάξης ήταν και είναι στο γύψο.

Η ανεξαρτησία έχει παραδοθεί στους πολυεθνικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ) των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

47 χρόνια το αίτημα για σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν παιδεία, συντρίβεται στις συμπληγάδες της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, των σχεδιασμών της πλουτοκρατίας για αμόρφωτο λαό, καλοκουρδισμένο γρανάζι για την παραγωγή του πλούτου των ολίγων.

Η ελευθερία σταματά στις σύγχρονες γαλέρες της εργοδοτικής ασυδοσίας, ενώ η ισότιμη έκφραση λόγου στραγγαλίζεται απ την δύναμη των καλοπληρωμένων «γκεμπελίσκων» των καθεστωτικών μέσων μαζική προπαγάνδας.

Το δικαίωμα της ψήφου κουρελιάζεται με το εμπόριο ελπίδας, την τρομοκρατία, τον εκμαυλισμό και την εξαγορά συνειδήσεων τους καλπονοθευτικούς νόμους και την αλλοίωση της βούλησης του λαού.

Το σύνταγμα και οι νόμοι γίνονται κουρελόχαρτα. Παρ ότι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των ολιγαρχών του πλούτου, παραβιάζονται απ τους ίδιους και εφαρμόζονται επιλεκτικά για τα λαϊκά στρώματα.

Η υγεία του λαού είναι σε κίνδυνο και η ολιγαρχία αρνείται ακόμη και την ύστατη στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται να λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας του λαού με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στον λαό.

47 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου η ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, αντί για υγειονομικά μέτρα καταργεί και τα τελευταία απομεινάρια δημοκρατικής επίφασης.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ απαγόρευσαν την συνάθροιση άνω των τριών. ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ.

Γι αυτό το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη κάθε δημοκράτης, κάθε εργαζόμενος πρέπει να δώσει αγωνιστικό παρών και να απαντήσει στην Χούντα της ολιγαρχίας του πλούτου συμμετέχοντας στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Κέρκυρας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που τηρεί πάντα η εργατική τάξη και παραβιάζουν οι πλουτοκράτες όταν αυτά παρεμποδίζουν την κερδοφορία τους.

Κανείς να μην φοβηθεί τον Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοιδη και τα αντισυνταγματικά χουντικά διατάγματα τους περί απαγόρευσης άνω των τριών, είναι άκυρα γιατί το λένε οι ειδικοί (Ενωση Εισαγγελέων Δικαστών), αλλά ακόμη περισσότερο γιατί θα τα ακυρώσει στην πράξη ο κυρίαρχος λαός. 

Τα πρόστιμα και οι συλλήψεις να πάνε να τα επιβάλλουν στους μεγαλοξενοδόχους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που χωρίς κανένα μέτρο γέμισαν το καλοκαίρι την χώρα μας κορονοϊό για να αυξήσουν τα κέρδη τους, χωρίς «περιττά» έξοδα για την λήψη μέτρων».