Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ανάκριση με κατηγορούμενη την πρ. Εισαγγελέα, η υπόθεση των χαμένων δικογραφιών

εισαγγελέας
10 Nov 2020 / 19:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Oι χαμένες δικογραφίες θα εξετασθούν μία προς μία. Και τούτο ανεξαρτήτως της παρέλευσης του χρονικού διαστήματος εφόσον αυτή συνδέεται αρχικώς με το γεγονός της υπεξαγωγής των εγγράφων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανάκριση οδηγήθηκε τελικώς η πολύκροτη υπόθεση με τις χαμένες δικογραφίες.
 
Ο Εισαγγελέας Εφετών Κ. Κουκούτσης παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή με την κατηγορία σε βάρος της πρ. εισαγγελέως πρωτοδικών Κερκύρας, Μ. Τατάκη για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή και κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή.
 
Ο αριθμός των κατηγορούμενων και το εύρος του κατηγορητηρίου θα προκύψει από την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας, που θα στείλει την υπόθεση ή στο ακροατήριο ή στο αρχείο.
 
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χρονικό διάστημα της δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης. Στο μεταξύ δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι χαμένες δικογραφίες θα εξετασθούν μία προς μία. Και τούτο ανεξαρτήτως της παρέλευσης του χρονικού διαστήματος εφόσον αυτή συνδέεται αρχικώς με το γεγονός της υπεξαγωγής των εγγράφων.
 
Η δικογραφία πήγε στην ανάκριση τη Δευτέρα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τατάκη ζήτησε και πήρε αντίγραφο της δικογραφίας.
 
Δεδομένης της απαγγελίας κατηγοριών και σύνταξης ποινικής δικογραφίας για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να κινηθεί εναντίον της πρ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών και πειθαρχική δίωξη. Αρμόδιο είναι το Δικαστικό Συμβούλιο για την εκκαθάριση σε πειθαρχικό επίπεδο στον Άρειο Πάγο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.