Επιστολή της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. στον Πρωθυπουργό για μέτρα στήριξης

Επιστολή της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. στον Πρωθυπουργό για μέτρα στήριξης

Χρηματοδότηση του κλάδου με με επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ενοικίου, πάγωμα υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων από τον Μητσοτάκη

30
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).  Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.).

Χρηματοδότηση του κλάδου με με επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ενοικίου, πάγωμα υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μέτρα στήριξης και ανακούφισης του κλάδου από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε Πρόεδρε,

Η έννοια του lockdown στη χώρα μας προσωποποιείται στον Κλάδο της Εστίασης & Αναψυχής. Τα περιοριστικά μέτρα τείνουν να αναφέρονται διαρκώς και αποκλειστικά και μόνο στον Κλάδο της Εστίασης & Αναψυχής. Τον Κλάδο που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη (330.000 εργαζόμενοι συν 100.000 συνβοηθούντα μέλη των οικογενειών μας) με μεγάλο πολλαπλασιαστή ξεκινώντας από τον πρωτογενή και φθάνοντας στον τριτογενή τομέα της Οικονομίας, με ουσιαστική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας μέχρι και τη στήριξη του πολιτισμού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές διαρροές, αφού έχουμε αποκλειστεί από την όποια ενημέρωση και συμβολή μας στις προτάσεις που φθάνουν σε εσάς, το απόγευμα θα ανακοινώσετε συγκεκριμένα μέτρα για τον Κλάδο που περιορίζουν ακόμη περαιτέρω το ωράριο λειτουργίας του Κλάδου, γεγονός που ισοδυναμεί με lockdown.

Κύριε Πρόεδρε,

Ο μεγάλος ασθενής των επιπτώσεων στην Οικονομία είναι ο Κλάδος της Εστίασης & Αναψυχής που χρειάζεται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που θα κρίνουν τη διάσωσή του και τη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εάν εντέλει αποφασίσετε και ανακοινώσετε νέα δυσμενή για τον Κλάδο, μέτρα λόγω Δημόσιας Υγείας, θεωρούμε αναγκαίο και ζητούμε να υπάρξουν επείγοντα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, με σκοπό τη διάσωσή τους, όπως:

1. Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ.

2. Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη-εργαζομένου) για το επόμενο 6μηνο.

3. Μείωση για το 6μηνο Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2021 κατά 40% του ενοικίου.

4. Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στις 30/4/21.

5. Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη (τέλος κατάληψης πεζοδρομίου, πλατειών και Δημοτικού Τέλους 0,5% & 5%) για το επόμενο 6μηνο.

Κύριε Πρόεδρε,

Περιμένουμε τις δικές σας αποφάσεις, που θα είναι καθοριστικές για την διατήρηση του Κλάδου και των χιλιάδων θέσεων εργασίας».