Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε Βρετανίδα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου

Γ.Ν.Κ.
30 Οκτωβρίου 2020 / 09:43

Παραμένει διασωληνωμένος ο ιερέας από τη Βόρεια Κέρκυρα - Χάλασε το μήχανημα μοριακού ελέγχου - Επέστρεψαν 8 θετικά στο Νοσοκομείο από τα δείγματα που εστάλησαν στα Γιάννενα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απεβίωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου ο ένας εκ των δύο ασθενών, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, ηλικίας περίπου 55 ετών, η οποία έδινε τη μάχη για τη ζωή στη Μ.Ε.Θ. τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, διασωληνωμένος παραμένει ο ιερέας από τη Βόρεια Κέρκυρα, ο δεύτερος ασθενής, που νοσηλεύεται σε Μ.Ε.Θ..

Στην ειδική πτέρυγα λοιμώξεων του Γ.Ν.Κ., εξάλλου, νοσηλεύονται ακόμα επτά ασθενείς με Covid19.

Σήμερα, πάντως, επέστρεψαν στην Κέρκυρα από τα Γιάννενα οκτώ θετικές απαντήσεις σε δείγματα για Covid19. Τα δείγματα είχαν σταλεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχε χαλάσει το μηχάνημα μοριακού ελέγχου του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες (από τις 27 ή 28 Οκτωβρίου) το Γ.Ν.Κ. δεν μπορούσε να αναλύει δείγματα για Covid19, καθώς το μοναδικό - εκ των τριών που υπάρχουν στο Νοσοκομείο- μηχάνημα, το οποίο έδινε απαντήσεις στα τεστ, βγήκε εκτός λειτουργίας με βλάβη.

Πρόκειται για το μηχάνημα μοριακού ελέγχου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαλε πρόβλημα λόγω της συχνής χρήσης του. Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο μηχανήματα, τα οποία έχουν προσφερθεί στο Νοσοκομείο, δεν χρησιμοποιούνται, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.

Το ευχάριστο είναι ότι τουλάχιστον το διάστημα, το οποίο απαιτήθηκε για να διορθωθεί η βλάβη στο μηχάνημα μοριακού ελέγχου του Γ.Ν.Κ., δεν ήταν μεγάλο, καθώς από σήμερα (30/10) και πάλι λειτουργεί, με την ελπίδα φυσικά όλων να μην παρουσιάσει σύντομα άλλο πρόβλημα, καθώς σ' αυτή την περίπτωση η μόνη εναλλακτική είναι η αποστολή των δειγμάτων εκτός νησιού (Αθήνα, Γιάννενα).