Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιες οι αντοχές του νοσοκομείου Κερκύρας - Πόσοι οι νοσηλευόμενοι - Πόσα τα κρεβάτια

νοσοκομείο κερκύρας
27 Οκτωβρίου 2020 / 20:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εύφημο μνεία του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλη, πήρε το νοσοκομείο Κερκύρας, που κρατάει και νοσηλεύει περιστατικά, τώρα που η πίεση έχει μεγαλώσει για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ιδιαιτέρως για το Πανεπιστημιακό.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου Κερκύρας, σήμερα νοσηλεύονται επτά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στον 4ο όροφο ενώ δυο ακόμα παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά εννιά.

Η χωρητικότητα της ΜΕΛ είναι για 25 ασθενείς και της ΜΕΘ για τέσσερις.

Δευτέρα και Τρίτη από το νοσοκομείο έφυγαν 80 δείγματα για τεστ και επέστρεψαν πέντε θετικά τη Δευτέρα και ένα την Τρίτη, συνολικά έξι.

Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να συγχέονται με εκείνους των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ. Ούτε να προστίθενται ούτε να αφαιρούνται διότι εμπεριέχονται σ' αυτές.

Εκτός αυτών όμως, στο πλαίσιο της συνεργασίας των νοσοκομειακών Μονάδων, χρησιμοποιείται και η εδώ Μονάδα detox από ασθενείς με προέλευση τα Γιάννενα.

Πιεστική η κατάσταση στα Γιάννενα και το νοσοκομείο αναφοράς
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.