Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για το Ολοκαύτωμα

Ολοκαύτωμα
22 Οκτωβρίου 2020 / 11:16

Παρασκευή με Κυριακή ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα παρουσία του Πρέσβη της Γερμανίας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Ξεκινούν αύριο,  Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα, οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που διοργανώνονται από τη Γερμανική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας και την Ισραηλιτική Κοινότητα.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Αύριο (23/10) στις 19:00 θα γίνει η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό, η Δήμαρχος,  η Περιφερειάρχης, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 23/10
19.00  Έναρξη των εκδηλώσεων στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου 


Σάββατο 24/10
10:00  Λειτουργία στη Συναγωγή.
Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος (Τελετή)

12:30  Εγκαίνια έκθεσης που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας στο λατινικό παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, με τίτλο «Στα Σταυροδρόμια: η Εβραϊκή κοινότητα της Κέρκυρας».

17:00  Προβολή βίντεο της μαγνητοσκοπημένης παρουσίασης, της Dr. Odette Varon – Vassar  με θέμα: «Albert Cohen: ο άνθρωπος και το έργο του» 

20:30  Συναυλία της  Φιλαρμονικής εταιρίας «Μάντζαρος», στο Δημοτικό Θέατρο (μόνο κατόπιν προσκλήσεως)


Κυριακή 25/10
10:00  Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Artemis Alcalay στη Συναγωγή με τίτλο: «Κέρκυρα /  Επιστροφή. Ελληνοεβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος» και παρουσίαση βίντεο, με το έργο ανάπλασης της Συναγωγής από το Ελληνογερμανικό μελλοντικό Ίδρυμα.

17:00  Ζωντανή προβολή της παρουσίασης της DR. Εύης Καραμούτσου «Η Εβραϊκή κοινότητα της Κέρκυρας διαχρονικά».