Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύξηση κρουσμάτων σχεδόν παντού

κορονοϊός
16 Οκτωβρίου 2020 / 18:31

Η Αγγλία πλησιάζει πολύ τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην κορυφή του ιού τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Graham Medley, κυβερνητικό σύμβουλο υγείας.

- Η Γαλλία ανέφερε ένα ρεκόρ 30.621 νέων κρουσμάτων, ανεβάζοντας το σύνολο της Χώρας σε 809.684.

- Η Γερμανία έχει προειδοποιήσει για την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών στη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Μάλτα και τη Σλοβακία μετά από αύξηση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτές τις Χώρες.

- "Η κατάσταση στην Ελβετία επιδεινώνεται ταχύτερα από ό, τι αλλού", σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Alain Berset.

- Τα σχολεία στη νότια περιοχή της Καμπανίας της Ιταλίας αποφάσισαν να κλείσουν λιγότερο από ένα μήνα μετά το άνοιγμά τους εν μέσω μιας αύξησης νέων κρουσμάτων στην περιοχή.

- Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire δεσμεύτηκε 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της νέας απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εννέα πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού.

- Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομίνικ Ραάμπ επέκρινε τον δήμαρχο του Γκρέιτ Μάντσεστερ για την προσπάθειά του να «κρατήσει την κυβέρνηση πάνω από ένα βαρέλι» εναντιούμενος στα αυστηρότερα μέτρα στην περιοχή.

- Η Αγγλία πλησιάζει πολύ τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην κορυφή του ιού τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Graham Medley, κυβερνητικό σύμβουλο υγείας.
- Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού ανακάλυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε διαγνωστεί θετικός.

- Οι νέες μολύνσεις της Τσεχίας αυξήθηκαν κατά 9.721 τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της πανδημίας.

- Η Γερμανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Οι 7.334 νέες μολύνσεις ξεπερνούν το ρεκόρ που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα.