Στήριξη των επιστημονικών συνεδρίων στην Κέρκυρα ζήτησε ο Στ. Γκίκας

Στήριξη των επιστημονικών συνεδρίων στην Κέρκυρα ζήτησε ο Στ. Γκίκας

ΑΘΗΝΑ (Γραφείο βουλευτή). Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

15
Οκτωβρίου / 2020

Βασικό θέμα της συνάντησης απετέλεσε η ενημέρωση του Υφυπουργού για το τοπικό επιστημονικά Συνέδριο μεταπτυχιακών σχολείων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα από το ΕΙΘΕ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών) με την συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 400 επιστήμονες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης και νομπελίστες.

Ο κ. Γκίκας, συνοδευόμενος από τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ κ. Γιώργο Ζουπάνο, παρουσίασε στον Υφυπουργό την μεγάλη ανταπόκριση που έχουν τα ετήσια Συνέδρια στην επιστημονική κοινότητα, η οποία έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα, ενώ συμβάλλει στην προβολή της Κέρκυρας και της χώρας μας γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η δυνατότητα μόνιμης οικονομικής ενίσχυσης της σειράς των συγκεκριμένων Συνεδρίων, προκειμένου η διοργάνωσή τους να γίνει πιο άρτια και με την δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων επιστημόνων.

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι την παρούσα περίοδο γίνεται προσπάθεια καταγραφής όλων των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων της Χώρας, ώστε εν συνεχεία να αξιολογηθούν και να ενισχυθούν εφόσον πράγματι προσφέρουν στην επιστημονική έρευνα.