Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γερμανία ανοίγει τα σύνορα παρά τα κρούσματα

κορονοϊός
01 Οκτωβρίου 2020 / 19:51

(CGTN Europe). Παρά τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης, η Γερμανία ήρε τις απαγορευτικές της οδηγίες για αεροπορικά ταξίδια προς όλες τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην ταξιδέψουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ουαλία, η Βόρεια Ιρλανδία, το Γιβραλτάρ και η Ισλανδία.

- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τη χώρα να υπακούσει στους κυβερνητικούς κανόνες πανδημίας, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο, εάν οι άνθρωποι τους αγνοήσουν.

- Σε χιλιάδες πολίτες στην Τσεχία που αυτο-απομονώθηκαν στο σπίτι τους επετράπη να ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές.

- Η ΕΕ έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης και βιοασφάλειας για την προστασία από πιθανή νέα εμφάνιση γρίπης των πτηνών σε άγρια και κατοικίδια πτηνά.

- Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για προσωρινή μείωση των μισθών του προσωπικού της σε αντάλλαγμα για το κονδύλι διάσωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ολλανδική κυβέρνηση καθώς αγωνίζεται εν μέσω της πανδημίας.

- Ο περιφερειακός πρόεδρος της Μαδρίτης Isabel Diaz Ayuso απέρριψε και πάλι τις εκκλήσεις της κυβέρνησης της Ισπανίας να θέσει την πόλη σε καθεστώς lockdown, λέγοντας "δεν μπορείτε να μας κλειδώσετε όλους."

- Οι μαύροι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό σε σχέση με τους λευκούς, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ανέθεσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντάν Χανκ.

- Τα τοπικά μέτρα lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο περιόρισαν τον ιό και "εμπόδισαν να γίνει το εθνικό ξέσπασμα που είχαμε στο παρελθόν", σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας της χώρας Jeremy Hunt.

- Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Ιανουαρίου, αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες Il Messaggero και Corriere della Sera.