Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εις τα εξ ων συνετέθη το Επιμελητήριο Κέρκυρας: Παραιτήσεων συνέχεια

Επιμελητήριο Κέρκυρας
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πρόσφατες εξελίξεις στους κόλπους του Επιμελητηρίου, έχουν δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις μεταξύ των συμβούλων του Δ.Σ, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο,

εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις ενέργειες του Προέδρου Γιώργου Χονδρογιάννη. Χθες υπέβαλλε την παραίτησή του ο Θεόφιλος Στέλλας ενώ σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι παραιτήσεις του Παναγιώτη Τσιτσέ και του Άκη Ρίζου. 

Οι επιστολές παραίτησης

Ο Άκης Ρίζος


«Οι παρεΐστικες, ιδιοτελείς, προσβλητικές, απαξιωτικές, αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές, που αποτελούν πλέον κανόνα για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παραμονής, σε κάθε δημοκρατικά κι ελεύθερα, σκεπτόμενο άνθρωπο.
 
Το τοξικό περιβάλλον αλλά και ο κατήφορος που η “παρέα Χονδρογιάννη” έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο δεν έχει τέλος.
 
Στο πλαίσιο του γαντζώματος από την καρέκλα εν όψη της επόμενης μέρας, απαξίωσαν πλήρως το θεσμό - γεγονός που αποθαρρύνει νέους συναδέλφους με το να ασχοληθούν - και ταυτόχρονα προχώρησαν σε ένα πογκρόμ διώξεων, που όμοιο του δεν έχει συμβεί.
 
Σεβόμενος τον εαυτό μου αλλά και τους εκατοντάδες συναδέλφους μου, οι οποίοι βιώνουν μόνοι δύσκολες  καταστάσεις, με ένα Επιμελητήριο ΑΠΩΝ, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
  
           Άκης Ρίζος
 
     τ. Β΄ Αντιπρόεδρος
 Επιμελητηρίου Κέρκυρας
 

Ο Παναγιώτης Τσιτσές

«Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις για τις οποίες, ευθύνες έχει αποκλειστικά η διοίκηση Χονδρογιάννη, με φέρνει στη δυσάρεστη θέση να παραιτηθώ από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
 
Τα περιθώρια συνεννόησης  και ανοχής εξαντλήθηκαν.
 Η απαξιωτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά ας βρει άλλους αποδέκτες.
Με εκτίμηση
 
Παναγιώτης Τσιτσές»