Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας

Ειδικό σχολείο
29 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήχησε το πρώτο σχολικό κουδούνι, έστω και με κάποιες ημέρες καθυστέρηση, για το 2ο Ειδικό σχολείο Βορρά, που ξεκίνησε τη Δευτέρα να λειτουργεί και προσωρινά θα στεγάζεται στο Σχολικό Κέντρο Αγρού.

που ξεκίνησε τη Δευτέρα να λειτουργεί και προσωρινά θα στεγάζεται στο Σχολικό Κέντρο Αγρού.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Ανθη, «έχουν τακτοποιηθεί μέχρι στιγμής οι μετακινήσεις των μαθητών, και έχει γίνει ενημέρωση των γονέων των μαθητών όπου φοιτούσαν μέχρι τώρα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας.

Έχουν καλυφθεί τα κενά των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και επίσης έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά οι μαθητές που θα  μετεγγραφούν στο 2ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  προκείμενου να γίνει ομαλά η μετάβαση τους στο νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας, σημείωσε «Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που προσωρινά θα στεγάζεται στο Σχολικό Κέντρο Αγρού.

Η χαρά της εκπαιδευτικής κοινότητας να είναι οδηγός μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον για να δημιουργηθεί ένα σχολείο που θα οικοδομεί τη στέρεη, βαθιά γνώση, ένα σχολείο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη μάθηση σε όλους».