Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ίδρυση του 3ου Ειδικού Δημοτικού Κέρκυρας στα Βραγκανιώτικα

Ειδικό σχολείο
16 Nov 2023 / 09:38
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μικροί μαθητές από τη Νότια Κέρκυρα αναγκάζονται καθημερινά να έρχονται στην πόλη για να παρακολουθήσουν μαθήματα στο 1ο Ειδικό Σχολείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με μια νέα δομή θα εφοδιαστεί από τη νέα σχολική χρονιά η ειδική αγωγή στην Κέρκυρα, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών από το νότιο τμήμα του νησιού, οι οποίοι μέχρι σήμερα υποχρεούνται να διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο ήδη κορεσμένο Ειδικό Σχολείο της πόλης.

Η ίδρυση του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, κατόπιν πρότασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 25/10/2023.  

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, το σχολείο που θα λειτουργήσει στο νέο κτίριο στα Βραγκανιώτικα, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, τον Σεπτέμβριο του 2024.
«Η ίδρυση του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου είναι γεγονός. Το θέλαμε, γιατί θα βοηθήσει τους μαθητές που μεταφέρονται από τη Νότια Κέρκυρα στην πόλη, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο 1ο Ειδικό Σχολείο, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχο σχολείο στην περιοχή τους», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο υφιστάμενο κτίριο θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις κυρίως στο προαύλιο, ώστε να μπορέσει ο χώρος να είναι λειτουργικός και φιλόξενος για τα παιδιά. Για το λόγο αυτό η λειτουργία του τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο. «Το 3ο Ειδικό Δημοτικό θα συστεγάζεται με το υφιστάμενο σχολείο, όμως θα λειτουργεί ανεξάρτητα μετά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, κυρίως εξωτερικά, ώστε οι μαθητές του να έχουν ξεχωριστό προαύλιο. Χρειάζεται μια προεργασία από το Δήμο για να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Επί της ουσίας με τη δομή αυτή συμπληρώνεται το παζλ της ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με σχολεία και στους τρεις δήμους του νησιού. Ειδικότερα, το 1ο Ειδικό Σχολείο (δημοτικό και νηπιαγωγείο) λειτουργεί στην πόλη της Κέρκυρας, το 2ο Ειδικό  στους Βελονάδες (δημοτικό και νηπιαγωγείο), ενώ εφόσον ανοίξει τις πύλες του και το 3ο Ειδικό Δημοτικό στα Βραγκανιώτικα  θα καλυφθούν οι ανάγκες του μαθητικού δυναμικού της Νότιας Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.