Στα κάγκελα οι μαθητές, ζητούν τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Στα κάγκελα οι μαθητές, ζητούν τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Αντιδράσεις από πλευράς μαθητών (και) στο 1ο και 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας, καθώς σήμερα (28/9) δεν άνοιξαν αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια, με τα αιτήματα ν΄ αφορούν τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα σχολικά συγκροτήματα

28
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αναστάτωση ξεκίνησε η νέα εβδομάδα όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων στην Κέρκυρα, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πλέον μια γενικευμένη αντίδραση των μαθητών, που στοχεύει στις όσο το δυνατόν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες.

Μπορεί η κατάληψη στο 1ο και 2ο Λύκειο, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, να ολοκληρώθηκε (σ.σ. το 1ο θα λειτουργήσει από αύριο Τρίτη προκειμένου να καθαριστεί επαρκώς και να κααταγραφούν οι όποιες φθορές, ενώ το 2ο κι αυτό επί της ουσίας θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη, αν και θα γίνουν μαθήματα και σήμερα από τις 12:00 και μετά σύμφωνα με τη Δ/νση του σχολείου), οι αντιδράσεις ωστόσο, σε αρκετά σχολεία της Κέρκυρας, τόσο Λύκεια, όσο και Γυμνάσιο φαίνεται ότι κλιμακώνονται.Από το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπό κατάληψη τελούν τα 1ο και 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τα οποία συστεγάζονται, όπως και το 3ο και 4ο Γυμνάσιο, τα οποία επίσης δεν λειτουργούν σήμερα, με την πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται, να έχει αποκλειστεί από μερίδα μαθητών και των δύο σχολείων.

Σε ότι αφορά τα 1ο Γυμνάσιο, την περασμένη Τετάρτη, η Δ/νση του σχολείου, είχε επισημάνει ότι θα ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, έπειτα από διαβεβαιώσεις της δημοτικής Αρχής. Σήμερα, εξάλλου, οι γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης.

Και στο 5ο Γυμνάσιο, η κατάσταση φαίνεται ότι διαφοροποιείται σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν η Δ/νση του σχολείου υπογράμμιζε ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη της καθαριότητας του συγκροτήματος, άρα δεν υπάρχει λόγος για διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από πλευράς μαθητών. Το σχολείο, όμως, σήμερα δεν άνοιξε.Στο 3ο Γυμνάσιο, σύμφωνα με όσα είπε στο enimerosi.com ο Δ/ντης του, Μιλτιάδης Μελισσάς, δεν τίθεται θέμα ελλιπούς καθαριότητας, καθώς για το συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο, υπάρχουν τέσσερις καθαρίστριες, δύο εκ των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα μάλιστα, με τον Δ/ντη του 3ου Γυμνασίου, η συντριπτική πλειονότητα των γονέων είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο καταλήψεων και αποκλεισμού του σχολείου και ήδη είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να μεταπειστούν οι μαθητές. 

Στην αλυσίδα των σχολείων της Κέρκυρας, στα οποία δεν γίνεται μάθημα, προστέθηκαν, εξάλλου, με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας και τα ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, όπως και το Ενιαίο Λύκειο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ